16. 1. 2012.

Top 10: Najbolji ex Yu videospotovi

Nije bilo lako, ali izdvojili smo 10 videospotova iz regiona koji su svojom realizacijom, umetničkim pristupom, pričom ili samo odličnom idejom plenili pažnju javnosti. Nažalost, još uvek nijedna televizija u okruženju ne nudi uvid u produkciju videospotova nastalih na ovim prostorima, pa smo se ponovno oslonili na uvek pouzdani YouTube
Autor: D.Jagatić/TPortal

Vibrator u rikverc - Neko nema ni to
Odlična ideja i jednako dobra realizacija videospota koji je curama iz grupe Vibrator u rikverc definitivno pomogao u promociji. Pravi mali film.


Mizar & Harmosini - Zdiv
Denko Matevski odlično je iskoristio kadrove filma "Across the lake" svog sunarodnjaka Antonija Mitriceskog i spojio ih s muzikom Mizara. Kao stvoreni jedno za drugo.

Laibach - Balad of a Thin Man

Američka ambasada u Ljubljani odlučilo je da proslavi 70. rođendan Boba Dylana, pa je pozvala slovenačke izvođače da obrade ovog slavnog muziačara. Proslavi se priključila i grupa Laibach na svoj specifičan način, dok je spot navodno režirao neki njihov anonimni obožavalac iskoristivši kadrove animiranog filma "Skhizien" Jérémyja Clapina.

MaraQYa feat. Toni Zen & Struka - Govor tela
Sedmeročlani beogradski jazz, soul, blues i hip-hop bend MaraQYa svoj debi album je poklonio putem besplatnog downloada, a zahvaljujući ovoj odličnoj kombinaciji slike i animacije, bez sumnje su osvojile još više publike.

Threesome - Chasing the Car Bandits
Izuzetno simpatičnu filmsku priču u stila Tarantina režirao je Ivan Petrović za prvi singl beogradskog benda Threesome s njihovog debi albuma "Adriatica", koji je kao i Bambi Molestresi svoju muzičku strast pronašao u surf zvuku.

Puppetz - Generacija Y
Slovenački bend Puppetz pozvao je mladog animatora Charliea Colliera i dao mu odrešene ruke za realizaciju videospota za njihov novi singl "Generacija Y". Rezultat je bio iznad svih očekivanja.

Mravi - Mladi čovek
Videospot koji dokazuje da je i dobra ideja dovoljna za odličan spot. U ovom slučaju grupe Mravi koja se nakon punih 13 godina ponovno vratila u život. S razlogom.

Tide - Hard To Love
Slovenačka umetnica Tina Istenič, koja se već dokazala kao redateljka videospotova, simpatično se poigrala bojama i stvorila vrlo efektan stylish spot slovenačkoj grupi Tide koja pokušava da osvoji i italijansko tržište.

Elvis Jackson - Street 45

Slovenački bend Elvis Jackson sve je popularniji širom Evrope, ali je za realizaciju svog najnovijeg videospota angažovao sarajevski Knap Studio. Odlična ideja i odličan videospot.

Dubioza kolektiv - Kokuz
Salem Kapić Kantardžić je uz pomoć čuvene kompanije Fabrika iz Sarajeva režirao ovaj izuzetno simpatičan spot za regionalnu rock atrakciju Dubioza kolektiv u kojem je legendarni Elvis J. Kurtovich ostvario zapaženu ulogu.

Нема коментара: