12. 12. 2011.

Premijera: Igra Duhova - Prvi put (video)

Evo još jednog zanimljivog benda s početka '90-tih koji je pre nekoliko godina rešio da se reaktivira... Ovo je snimak nastao u studiju Televizije Kruševac 1993., u vreme objavljivanja njihovog albuma prvenca "Prvi put"
Piše: ISt Rizinger 

 
Jednog novembarskog dana daleke 1989. godine u maloj kafani preko puta Mašinca rodila se ideja o bendu, kasnije nazvanom Igra Duhova. Prvobitnu postavu su činili: Dejan (gitara), Darko (bas), Damir (bubanj) i Stevan (vokal). U ovoj postavi bend i organizuje svoje prve koncerte tokom 1990. godine. Krajem godine iz benda odlazi Stevan i Igra Duhova nastavlja kao trojka, a Dejan i Darko preuzimaju vokale. U toj postavi bend i radi svoje prve snimke (Garažna paljba, Monotonija, Novi dan). U međuvremenu kroz bend prolazi gomila pevača i pevačica da bi se u bendu tokom 1992. ustalila Sandra Mujagić. 1993. godine Igra Duhova objavljuje kasetu pod nazivom "Prvi put", za "Take It Or Leave It".

Odraz sumornih i beznadežnih 90-ih u zemlji Srbiji imao je velikog uticaja i na Igru Duhova, tako da se bend krajem 1994. raspada.

Tokom 2008. godine originalni članovi benda Damir, Dejan i Darko razmišljaju da ponovo pokrenu priču oko Igre Duhova.

Нема коментара: