12. 12. 2011.

Crveni Karton: Prednovogodišnja svirka u Podrumu Grizlija

Uveliko se spremajući za ulazak u studio i snimanje novog albuma kruševački punk jurišnici Crveni Karton koriste svaku priliku za proveru novih pesama među svojim vernim sledbenicima. Naredni sudar zakazan je za skučeni prostor (pravi punkerski) - Podrum legendarnog kruševačkog rokenrol kafea Grizli, u subotu 24. decembra

Gitarista i autor benda Stevan Pavlović ukratko je prokomentarisao do sada učinjeno:
- Uskoro će dve pune godine od postojanja Kartona, iako mlad bend po stažu, nije mlad po iskustvu u muzici i godinama članova.
2011-a je bila dobra godina za nas, iza sebe imamo dosta dobrih svirki širom lepe nam zemlje Srbije, od juga do severa (od Ladovice do Novog Sada), a u pregovorima smo i za Hrvatsku.
Bila nam je čast da binu delimo sa bendovima poput Dža ili Bu, Ritam Nereda, ChBS, Tetrapunk, Cepeni Ćunci...
Do sada smo snimili jedan album "Bekstvo u realnost" i njega promovisali po svirkama, ali nismo bili lenji, tako da smo za sledeći (nadam se 2012-e godine) album pripremili 15 pesama, političke, socijalne i šaljive tematike. Biće ozbiljniji, agresivniji, brži i melodičniji nego prvenac. U planu imamo i spot za jednu pesmu sa drugog albuma, koja će ujedno biti i singl za njega, nadam se da ćemo sve realizovati u 2012-oj, zbog posla kojim se bavimo i obaveza koje individualno imamo.
 


Stanje u Srbiji, a kamoli Kruševcu, za r’n’r nikada nije bilo lošije, sve je manje para, prostora za svirke, dakle sve je manje mogućnosti da se promoviše dobra muzika. Gde god da smo svirali nailazili smo na entuzijazam nekolicine mlađih ljudi koji posao rade na mišiće i znoj, bez zarade, a sve u cilju da se alternativna scena održi u životu. Ali to nas ne plaši kada vidimo da se svakodnevno pojavljuju novi klinci, novi bendovi, željni dobre svirke, zezanja i druženja.

Нема коментара: