18. 11. 2011.

Wishbone Ash: Uskoro novi album

Jedan od najznačajnijih 70′s rock/classic rock sastava Wishbone Ash, kojeg od članova iz originalne postave predvodi gitarista Andy Powell, najavljuje za 25-ti novembar izlazak novog studijskog albuma naziva “Elegant Stealth”

Britanski bend je tokom godina na svetskoj sceni etablirao tzv. gitarski pristup kojeg su karakterisali “dueli” gitara i sviranje u unisonom, kvintnom, kvartnom krugu, sa čestim improvizacijama i za ono vreme neobičnim aranžmanskim rešenjima.

Aktuelno ostvarenje uključuje i prisustvo nekolicine renomiranih gostiju, poput klavijaturiste Don Airey-a (Deep Purple, Ozzy Osbourne, Black Sabbath) i gitariste Pat Mac Manusa (Mamas Boys, Celtus, Pat Mc Manus Band), Album je pripreman dve godine, i bend je vrlo ponosan na muziku koju je uspeo da utisne. Dostupan će biti CD i digital download varijanta.


Takođe fanovi grupe mogu nabaviti i aktuelno DVD ostvarenje naziva “This Is Wishbone Ash” dokumentarnog karaktera, na kojem između ostalog postoji i deo o nastajanju i snimanju “Elegant Stealth” albuma.
Tracklisting:
1. Reason To Believe
2. Warm Tears
3. Man With No Name
4. Can’ t Go It Alone
5. Give It Up
6. Searching For..
7. Heavy Weather
8. Mud – such
9. Big Issues
10. Migrant Worker
11. Invisible Thread

Нема коментара: