05.11.2011.

Tony Iommi: Napisao knjigu i muziku za novi album Black Sabbatha

Legendarni gitarista Black Sabbatha Tony Iommi nedavno je objavio svoje memoare, "Iron Man: My Journey Through Heaven And Hell With Black Sabbath". Knjiga je ispunjena smešnim i fascinantnim pričama iz rokerove karijere, ali pitanje je kako je uspeo da se svega toga seti? Tony kaže da je bilo lako

- Imam problema s prisećanjem prethodnog meseca, Iommi je rekao Daveu Basneru za VH1 Radio Network. - Teško mi se da se setim prošle sedmice, ali stvari iz prošlosti se mogu setiti. I smešno je da je ista stvar s Ozzyjem Osbourneom, pričamo o stvarima koje su se dogodile pre 30 godina i jasno ih se sećamo, ali kada pokušamo da se setimo šta se dogodilo prethodne nedelje, ne možemo. Pa čak ni prethodnog dana.

Na pitanje o Ozzyjevoj izjavi od pre nekoliko meseci kada je pevač otkrio da smatra kako se originalna postava Black Sabbatha „fizički“ ne bi mogla okupiti, Iommi je rekao: - Ko zna? Neko bi se mogao prevrnuti. Mogao bih to biti ja. Ali videćemo. Bar svi razgovaramo.

Ako se Sabbathi ponovo okupe i počnu da rade novu muziku, ima li Tony ikakav materijal spreman za studijski album? - Pišem čitavo vreme, rekao je za VH1 Radio Network. Imam mnoštvo stvari. Kod kuće imam studio. Samo uđem i malo sviram, nešto zapišem. Moj studijski tehničar je dobar; ukomponovaće bubnjeve i šta god drugo treba. Imam puno ideja, pa kombinujem i stalno menjam i prilagođavam.
 

Ozzy je za Billboard.com prošle sedmice izjavio da je okupljanje originalne postave Black Sabbatha vrlo moguće. Dodao je: - Sve je još u vrlo ranom stadijumu, zato još nismo ništa snimili. Ako uspe - uspelo je. Ako ne uspe, nastaviću da radim svoje stvari.

Birmingham Mail je u avgustu izvestio da je originalna postava Sabbatha, Ozzy, Iommi, basista Geezer Butler i bubnjar Bill Ward, počela s vežbanjem i pisanjem muzike za novi album u tajnosti. Mail je svoju priču utemeljio na Iommijevim rečima, koji je kasnije rekao da su izjave izvučene iz konteksta. Kako bilo, Iommijev menadžer nije porekao mogućnost ponovnog okupljanja.

Špekulacije o okupljanju su nastavljene kasnije istoga meseca kada je Ozzy preskočio holivudsku premijeru dokumentarca o svom životu, "God Bless Ozzy Osbourne". Njegov sin Jack i ćerka Kelly tada su dali da se nasluti da njihov otac radi na nečem veoma, veoma zanimljivom.

Нема коментара: