23. 11. 2011.

Samostalni referenti: Web premijera i download albuma

Od srede 23. novembra ekskluzivno na našem sajtu: Samostalni referenti – web premijera pesme "Život je san" i download albuma "The GreaTESTIS Hits"!
Izvor: MTV

Posetite MTV.rs ove srede, 23. novembra u 17:00, i premijerno pogledajte novi spot za numeru "Život je san" beogradskog sastava Samostalni Referenti. Takođe, album prvenac "The GreaTESTIS Hits" ovog sastava će od tog trenutka trenutka postati dostupan za besplatan download sa sajtova regionalnog MTV-ja!
Od okupljanja Samostalnih Referenata, 1996. godine, do danas, energične svirke ovog desetočlanog sastava redovno privlače ljubitelje neumornog "skankovanja". Njihov zvuk predstavlja autentičnu, plesnu mešavinu ska i punk muzike, pojačanu violinom i harmonikom, instrumentima koji nisu uobičajena pojava u ovim muzičkim pravcima.
Grupa Samostalni referenti o novom spotu za numeru "Život je san" kaže:

''Iako izgleda kao da je u pitanju letnji dan, spot je sniman 05. oktobra, na fenomenalnoj lokaciji u Grockoj. Ugrabili smo bukvalno poslednji topao dan, ali voda u bazenu je bila svega 16 stepeni, tako da jednom kada smo skupili hrabrosti da uđemo, ludirali smo se tih 15 minuta kako bi napravili što vise kvalitetnih kadrova na vodi, ali i pod vodom.  Moramo da se zahvalimo drugarima Nemanji i Marku, bez kojih ne bi imali pristup ovako fenomenalnoj lokaciji. Nadam se da ce se publici svideti spot i da ce ih ugrejati u ovim hladnim danima.''

Samostalni Referenti su svirali sa grupama NBG, Direktori, Atheist Rap, Elvis Jackson iz Slovenije i Bluekilla iz Nemačke - a nastupali su na festivalima po Srbiji i regionu. Svirali su i par koncerata u Slovačkoj. Nakon skoro 16 godina "rada u ilegali", nekoliko stotina koncerata i bez ijednog službenog nosača zvuka, Samostalni Referenti su konačno su završili snimanje svog prvog studijskog albuma koji će, od srede 23. novembra, postati dostupan za besplatan download sa sajtova regionalnog MTV-ja. Snimanje ovog studijskog izdanja, koje nosi naziv "The GreaTESTIS Hits", trajalo je četiri godine, a odvijalo se u prostorijama beogradskog studija Underground. Na albumu će biti predstavljeno 19 pesama, među kojima je je i numera "Život je san", za koju je urađen video – a koji ćete premijerno videti ukoliko posetite MTV.rs ove srede u 17:00.

Нема коментара: