18.11.2011.

Olovni Ples: "Sloboda" dostupna (free download)

Album "Sloboda" snimljen je sredinom aprila 2009. u studiju "Kramasonik" u Zagrebu"Osnovna ideja bila je da nakon tri lo-fi albuma snimljena u kućnim uslovima konačno kao band uđemo u studio, snimimo ozbiljniji album u produkcijskom smislu i među hrvatskim diskografskim kućama potražimo izdavača.
Ne znajući u što se upuštamo, u dva dana snimili smo 17 pjesama, od kojih se na albumu našlo 12. To je ujedno bio prvi put da smo snimali pjesme u studiju.
Mastering je radio Marin Pavlović, a fotografije i cover na albumu Vanja Šolin (www.proces15.com) .
Sve izdavačke kuće u Hrvatskoj kojima smo ponudili album nezainteresirano su nas odbile. Tako je album odležao dvije godine.
Naposlijetku smo krajem 2011. album ponudili Zdenku Franjiću koji nam je pod svojom etiketom Listen loudest već bio objavio naša prva dva albuma "Olovne pjesme za olovni ples" (2007) i "Noć bez jablana" (2008). Na taj način ostali smo u okrilju lo-fi izdavaštva.
U jesen 2010. sudjelovali smo u projektu Ritam & Riff u izdanju časopisa "Poezija i Relations". Rezultat tog projekta je pjesma "Tango" Ivana Rogića Nehajeva koju smo uvrstili u album kao bonus track no. 13.
Album "Sloboda" svojevrsna je retrospektiva rada banda u razdoblju 2007-2009. i nadamo se da će naći svoju publiku koja će se preko njega upoznati s našom ranijom diskografijom
".

Нема коментара: