25. 11. 2011.

Merlin: Počeo "ispočetka"

Zbog ogromnih redova, ali i detaljnog pretresa na ulazu, koncert bosanskog pevača kasnio je više od sat vremena. Merlin koncert započeo u 21.10 pesmom "Ispočetka"
Izvor: MONDO/foto: FoNet

Pevač je izašao na binu u 21.10 minuta, a publika koja ga je strpljivo čekala i prošla rigorozne kontrole da bi ušla u dvoranu beogradske "Arene", pozdravila ga je višeminutnim aplauzom i ovacijama.
Bosanski kantautor koncert u Beogradu otvorio je pesmom "Ispočetka", a već prvi taktovi velikog hita bili su dovoljni da publika u "Areni" počne da vrišti i skandira.
Dino se zatim obratio publici i pozdravio je rečima:"Dobro veče dragi Beograde, dobro veče dragi ljudi. Za mene je ovo svečanost. Došao sam posle dugog puta..."

U sali se, kako javlja naš izveštač, i dalje nalazi veliki broj policajaca, ali nikakvih nereda nije bilo, kako unutra, tako ni na prilazima Areni.

Prvi koncert Dina Merlina u Areni kasnio je zbog detaljnog pretresa posetilaca i velikih gužvi na ulazu. Iako su organizatori ranije apelovali na posetioce da ne unose upaljače, šminku, parfeme, alkohol, vodu, sokove, hranu, kao ni zastave ni transparente, pretres i oduzimanje nedozvoljenih predmeta napravili su zastoj na ulazima.

Izveštač MONDA iz Arene javio je da je u 20.30 časova sala bila dve trećine puna, ali da je ispred ulaza i dalje čekalo 3-4.000 ljudi, koji su u salu ušli do 21 čas. I koncert je mogao da počne...

Zabranjen je bio pristup parkingu Arene, policija je i dalje prisutna na svim ulazima, a okolinom patrolira žandarmerija i policajci na konjima.

Dino Merlin će nastupiti 25, 26. i 27. novembra u Areni. Večerašnji i sutrašnji koncerti zakazani su za 20, a treći u 20.30 časova. Očekuje se da će hala svake večeri biti puna, što je oko 18.000 posetilaca po večeri.

Nekolicina nacionalističkih grupa pozivala je na bojkot koncerata bosanskog pevača, zbog navodnih antisrpskih izjava tokom poslednjeg rata na prostoru bivše Jugoslavije, i pokrenuto je više peticija u kojima je tražena zabrana koncerata.

Policija je saopštila da je preduzela sve potrebne mere kako bi se koncerti održali bezbedno.

Sam Dino Merlin izjavio je ranije da bi sve loše trebalo ostaviti u prošlosti.

"Uzbuđen sam zbog dolaska u Beograd i ponovnog susreta sa dragim ljudima, publikom i prijateljima. Muzika pobeđuje svako zlo, trebalo bi loše stvari ostaviti iza nas i krenuti napred", rekao je pevač.

Нема коментара: