20. 5. 2009.

Lajko Feliks: Novi CD u izdanju B92

Jedan od najznačajnijih muzičara sa ovih prostora, violinista Lajko Feliks, snimio je za B92 novi album "A Bokorbol", koji će se u prodaji naći od 1. juna

Novi album Lajka Feliksa biće prvi album na srpskom tržištu posle deset godina.

Album je u potpunosti snimljen u palićkim šumama, a, kako i sam nalov - "A Bokorbol" („Iz žbunja“) govori - inspirisan je prirodom.

Violinista Lajko Feliks jedan je od najznacajnijih muzičara koji su se na ovim prostorima pojavili u proteklih petnaest godina.

U karijeri je do sada objavio deset albuma u kojima je istraživao različite mogucnosti izraza, od kamernog pristupa do muziciranja sa proširenom postavom (cimbalo, perkusije, kontrabas, viola...), eksperimentisao je sa raznorodnim umetnicima, od Min Tanake (Japan) do Bobana Markovića, i održao stotine koncerata, od gotovo svih prestižnih domaćih dvorana i festivala (Filharmonija, Kolarac, Sava Centar, Madlenijanum, Egzit festival...) pa do Francuske i Japana.

Stilski besprekorna, Feliksova muzika sjedinjuje panonsku melanholiju, klasično nasleđe, rok energiju, folklorne motive mađarskog i srpskog nasleđa, prelomljene kroz prizmu autentičnog virtuoza kojeg je nemoguće kopirati.

Нема коментара: