1. 11. 2011.

Bajaga i Instruktori: Objavljen najavni singl novog albuma

Bajaga i Instruktori objavili su danas internet i radijski singl "Ako treba da je kraj", moćnu rok baladu kojom najavljuju novi album planiran da izađe u narednih nekoliko meseci
Izvor: Kontraweb

- Iako naziv 'Ako treba da je kraj' zvuči fatalistički, u pitanju je ipak optimistična ljubavna pesma. Uvek je teško objašnjavati svoje pesme, a ovde bih samo mogao da kažem da tekst i muzika idu strašno dobro zajedno. Klasična rok balada, kaže Momčilo Bajagić-Bajaga.



"Ako treba da je kraj" ide u laganom ritmu i karakterišu je veliki i zanosni refren, čvrste gitare i ritam sekcija, senzualni prateći ženski glasovi a posebnu draž daje klavir i hemond orgulje Instruktora Saše Loknera koji se ističe kratkim ali upečatljivim solom.
- Kao i ostatak budućeg albuma, 'Ako treba da je kraj' je rađena kako ja to volim reći 'na drva', dakle na analogni način sa živim instrumentima, živim bubnjem, pojačalima koja imaju lampe...na starinski način, objašnjava Bajaga, autor muzike i stihova za "Ako treba da je kraj".

Zajednička crta svim novim pesmama je korišćenje živih instrumenata, a Bajaga podseća da su skoro svi njegovi prethodni albumi bili žanrovski dosta šareni, i da samo na osnovu "Ako treba da je kraj" ne treba unapred zaključivati kako će zvučati ostatak materijala. Biće iznenađenja. Uz producenta Voju Aralicu, sa kojim je sniman i prethodni CD "Šou počinje u ponoć", Bajaga je prošlog oktobra počeo intenzivniji rad na novom materijalu.

Do sada je završeno u potpunosti sedam pesama, a još ostaje da se samo dovrši dva-tri moguća kandidata za još uvek neimenovani album. - Ne forsiram sebe da što pre završim album. Radim ga natenane sa Vojom i momcima iz benda, evo sad je već godinu dana. Naravno između posla u studiju smo imali i koncerte i razne neke stvari. Ništa nismo radili na brzinu. Jesmo više puta najavljivali kada će album biti gotov pa nije bio, ali bolje je da bude dobar, pa je onda sasvim svejedno koliko je trajalo, kaže Bajaga.

Нема коментара: