01.11.2011.

Zoran Predin i Matija Dedić: Pogledajte novi spot "Te noći kad umrem"

Muzičarima i pesnicima često je inspiracija "odlazak" - voljene osobe, prijatelja, članova porodice. Bez razlike da li je taj odlazak trajan (smrt) ili privremen svaki rastanak znači veliku količinu tuge i stresa. Kako vreme teče "odlazak" postaje manje bolan, osim na one posebne dane u godini kada se prisećamo što nam je određena osoba značila u životuPesmu "Te noći kad umrem" Zoran Predin često je pevao s prijateljem iz mladosti kojeg više nema. Ne čudi da je tu pesmu odlučio da uvrsti na zajednički album s Matijom Dedićem, a dobila je i čast da ga najavi i bude uobličena u video priču.

Spot je snimljen u prostoru Muzičke akademije u Frankopanskoj u Zagrebu, uz decentnu scenografiju i mnoštvo klavira, koji su bili pravi izazov za vrsnog pijanistu Matiju Dedića. Spot potpisuje ekipa EXE produkcije na čelu s rediteljem Androm Račićem, dok je za animaciju zaslužan Nikola Madirazza.

Poznata pesma Gorana Bregovića najavila je album "Tragovi u sjeti" koji je početkom oktobra objavljen u izdanju Aquarius Recordsa, a pre samo nekoliko dana i u Srbiji, u izdanju Menart/Metropolis. Album donosi 12 Predinu omiljenih kompozicija koje u originalu izvode Arsen Dedić, Oliver Dragojević, Parni valjak, Bijelo dugme, Josipa Lisac, Zdravko Čolić i mnoga druga velika pevačka imena s područja bivše države. Ali i jedna izvrsna Predinova autorska pesma, autobiografska generacijska himna "Šta bi mi bez nas".

Нема коментара: