1. 11. 2011.

Amy Winehouse: Posthumni album u decembru

Album sa do sada uglavnom neobjavljenim pesmama britanske soul pevačice Ejmi Vajnhaus, "Lioness: Hidden Treasures", biće objavljen 5. decembra
Izvor: B92, Tanjug, PR

Na albumu će se, između ostalih, naći i pesma koju je pevačica, koja je preminula pre nekoliko meseci, snimila dok je bila pod dejstvom heroina, kao i pesma o njenom bivšem suprugu, navodi britanski "Sun".

Zamišljeno je da jedna funta od svakog prodatog primerka ide u Fondaciju Ejmi Vajnhaus koja podržava problematične tinejdžere. Izdavačka kuća Ajlend rekords koja je objavila njen debi album "Frank" i Gremijem nagradjeni "Back to Black" nije bila dostupna za komentar.

Prateći njenu tragičnu smrt u julu ove godine, producenti i muzičari koji su blisko sarađivali sa Amy, između ostalih svakako se ističu Mark Ronson i Salaam Remi, preslušali su mnogo snimaka koje je ona napravila pre, za vreme i posle izdavanja albuma "Frank" i "Back to Black". Nakon preslušavanja, Mark i Salem su shvatili da ispred sebe imaju kolekciju pesama koje zaslužuju da budu poslušane i koje predstavljaju svojevrsni testament Amy Winehouse kao izvođača, kolege i prevashodno prijatelja.

Ejmi Vajnhaus (27) nađena je mrtva u svom domu u Londonu 23. jula. Istraga je pokazala da je umrla od trovanja alkoholom. "San" navodi da su se o objavljivanju albuma dogovorili i pevačicina porodica i menadžment i izdavačka kuća.

Otac Ejmi Vajnhaus, Mič, rekao je listu da porodica nikada ne bi pristala da se objavi album da nisu smatrali da odgovara standardima koja su postavila njena prethodna dva albuma.

- Verujemo da će on biti odgovarajuća počast njenoj muzičkoj zaostavštini, rekao je Mič Vajnhaus.

List navodi i da su neke od pesama snimljene još 2002. kada je Vajnhausova upala u probleme sa drogom i alkoholom.

Na albumu će se naći i poslednja pesma koju je ikada snimila, duet sa Tonijem Benetom "Body & Soul" koji je obrada džez standarda iz 1930-tih. Posle smrti Ejmi Vajnhaus, njen album iz 2006. "Back to Black" postao je najprodavaniji album 21. veka u Britaniji.



Lioness: Hidden Treasures
Our Day Will Come
Between The Cheats
Tears Dry (Original version)
Wake Up Alone
Will You Still Love Me Tomorrow
Valerie (Dap Kings band version)
Like Smoke
The Girl From Ipanema
Halftime
Best Friends
Body & Soul
A Song For You

Нема коментара: