30. 10. 2011.

Bora Đorđević: “Šta je pesnik hteo da kaže” najtraženija knjiga

Sa tri hiljade prodatih primeraka knjiga “Šta je pesnik hteo da kaže” je apsolutni hit beogradske smotre knjiga
Izvor: V. N./Novosti

OD kako izlaže na sajmu, Kompanija “Novosti” je ove godine prodala rekordan broj knjiga - više od 16.000. Kao i prethodnih dana, i u nedelju su čitaoci stajali u redovima da bi im Bora Đorđević potpisao primerke svoje nove knjige “Šta je pesnik hteo da kaže”. Sa tri hiljade prodatih primeraka ovo delo je apsolutni hit beogradskog sajma knjiga.

O tome čuveni roker, pesnik, a odnedavno i prozni pisac kaže:

- To što je moja knjiga bila najprodavanija na sajmu ne znači da sam i dobar pisac. A možda i znači da sam naučio da pišem i prozu. U svakom slučaju, veoma sam ponosan na uspeh koji je knjiga “Šta je pesnik hteo da kaže” postigla za kratko vreme, a posebno me je obradovalo to što su tri, čak četiri generacije dolazile na štand “Novosti” da bih im se potpisao. Posle svega što se desilo, verovatno će biti i drugog dela.
Na štandu lista bile su veoma tražene knjige “Smrt je neprovjerena glasina” Emira Kusturice, “Milovan Đilas” Borislava Lalića, dela iz edicija ruskih, francuskih i evropskih klasika.

Čitaoci, naročito srednje generacije, koja je rasla uz Riblju čorbu i filmove Emira Kusturice, isticali su da su i ove godine, kao i prošle, obradovani novim naslovom iz izdavačke produkcije “Novosti”.

1 коментар:

Анониман је рекао...

Knjiga je zaista fantasticna. Kupio sam je ovde u Kitcheneru (Ontario) u petak, vikend sam proveo citajuci je.
Iskrena prica, pisana pitkim jezikom, sa mnostvom nepoznatih i licnih detalja o pesmama dobro znanim.
Hvala Bori za pesme, a hvala mu i za ovu knjigu.
Ako bude nastavka knjige, prvi sam koji staje u red za istu.