10. 6. 2011.

Gibonni: Među 15 najboljih u svetu!

U internetskom izdanju Los Angeles Timesa objavljen je tekst pod nazivom "Svet je naša playlista" s popisom muzičara iz celoga sveta koji zaslužuju popularnost na globalnom nivou. Među njima se, jedini s ovih prostora, našao i Gibonni

- U vremenu kad je svet jedno globalno selo, i dalje se čini da su naši muzički izbori ograničeni geografskim i kulturološkim imperativima. No, svet je velik i pitali smo se što mi ovde u SAD-u propuštamo. Zatražili smo tako od 15 kritičara sa svih strana sveta da izaberu po jednog domaćeg autora za kojeg misle da je vredan 'prelaska preko velike bare'. Rezultat je odlični muzički miks interkontinentalnih zvukova, piše LA Times.

Gibonni se u izboru 15 muzičara koji nisu međunarodno popularni, a svojim kvalitetom bi to trebali biti, našao s pesmom "Čemu se nadaš, srce moje" s njegovog poslednjeg albuma "Toleranca".

- Ovo je pesma jednog od najvećih hrvatskih izvođača. Povezuje tradicionalni mediteranski štih s modernom pop muzikom. Zlatan Stipišić Gibonni naša je najveća nada za ostvarenje međunarodne popularnosti, stoji u članku.

Među ostalim 'tihim' planetarnim zvezdama su još Junior Boys (Kanada), Thaís Gulin (Brazil), Sons and Daughters (Velika Britanija), Nowlenn Leroy (Francuska), Kim Petras (Nemačka), Vinicio Capossela (Italija), Skero (Austrija), The MOOoD (Rumunija), Just a Band (Kenija), Juliana Down (Ujedinjeni Arapski Emirati), Jamie Hutchings (Australija), Eason Chan (Kina), Scratch 22 (Novi Zeland), LLW (Indonezija) i japanska poezija Ryoichija Wage.

2 коментара:

Maja Mitić је рекао...

Sasvim zasluženo..!

Maja Mitić је рекао...

Sasvim zasluženo..!