10. 6. 2011.

Ejmi Vajnhaus: Trenira za Beograd

Problematična i nepredvidiva Britanka će dugoočekivanu evropsku turneju početi 18. juna u Beogradu, a organizatori kažu da se ona i njen tim ozbiljno pripremaju za spektakularne koncerte

Kapije koncertnog prostora podno beogradskog Kalemegdana biće otvorene u kasnim popodnevnim časovima, a publiku će prvo da zagreje DJ Selector from Venice, a onda će binu da "okupiraju" domaći bend Zemlja gruva, zagrebački Elemental i skopska grupa Bei The Fish sa Karolinom Gočevom.

- Posle njih nastupaju zvezde ovog svojevrsnog festivala Moby i Ejmi Vajnhaus. Njihovi nastupi neće biti festivalski već koncertni. U Beogradu će predstaviti i novi koncept svojih koncerata, a čućemo i nove pesme, rekao je na konferenciji za novinare direktor "Avalon produkcije" Boban Miloševski.

On kaže i da se Ejmi i njen tim ozbiljno pripremaju za ovaj koncert, o čemu dovoljno govori i lista zahteva na 60 strana.

- Ona jeste nepredvidiva i u tome i jeste njena čar, ali je zato njen menadžment ozbiljan i ništa ne prepuštaju slučaju. Prvi uslov je da nema intervjua, nema slikanja sa pevačicom... Ako se u poslednjem trenutku ne predomisle.

Da su zaista ozbiljni kada je u pitanju beogradski koncert, potvrdio je i britanski list "The Sun" koji je akcenat stavio na zabranu točenja alkohola kako u hotelu u kojem će pevačica odsesti tako i iza bine.

- Ovo sigurno neće biti obična subota u Beogradu jer nas očekuje celovečernji spektakl. Ako je verovati meteorolozima biće i lepo vreme, pa planiramo da posle koncerta nastavimo sa žurkom uz disko džokeje, kaže Miloševski.

Za razliku od Ejmi Moby je skroman u zahtevima, ali se neće štedeti na sceni jer dolazi sa novim albumom. Da li će nastupiti pre ili posle kontraverzne Britanke organizatori će naknadno da saopšte kao i redosled nastupa domaćih bendova.

- Ove tri grupe će nastupiti zato što najviše 'mirišu' na njih dvoje, ali mi nismo o tome doneli konačnu odluku već njihovi menadžmenti. Imali smo u planu još jedan bend, ali on nije prošao 'kasting' kod Ejmi.

S obzirom da se nastupe dvoje svetski popularnih muzičara razlikuju, bina će biti multifunkcionalna.
Kompletna oprema za Main Stage EXIT festivala će biti montirana, a sa gostima dolaze samo efekti i još "neke mnogo bitne sitnice."

Do sada je prodato 11.000 ulaznica, a u Beograd stižu gosti iz Britanije, Španije, Švajcarske, Bugarske, Hrvatske, BiH... U prodaji je ukupno 20.000 karata, za parter koštaju 3.300 i 3.800 dinara, dok je cena za Fan pit 4.500 dinara.

Ejmi i Moby će u Beogradu nastupiti u okviru "Tuborg Ultimate Summer" serijala koji se nastavlja koncertima grupa Judas Priest i Whitesnake i EXIT festivalom...

Нема коментара: