5. 1. 2011.

Gerry Rafferty: Još jedna zvezda na nebu

Škotski pevač i muzičar Gerry Rafferty, najpoznatiji po hitovima "Stuck In The Middle With You" and "Baker Street", umro je u 63. godini. Rafferty je još u novembru prošle godine hospitalizovan posle otkazivanja funkcija jetre

U svojoj karijeri Rafferty je svirao sa komičarem Billyjem Connollyjem u folk bendu The Humblebum, a bio je i ko-osnivač soft-rock grupe Stealer's Wheel 1972. godine. Na debi albumu benda nalazila se pesma "Stuck In The Middle With You", koju je mnogo godina kasnije "u život" vratio reditelj Quentin Tarantino u svom filmskom debiju "Reservoir Dogs."
Rafferty je imao puno uspeha i tokom solo karijere. Pesma "Baker Street" nalazila se na njegovom prvom samostalnom albumu iz 1978. godine "City To City", a koliki je hit ta pesma i danas najbolje govori podatak da je od nje - trideset godina kasnije - dobio na ime autorskih prava 80,000 funti.

Poslednjih godina Rafferty je više bio u centru pažnje zbog incidenata u kojima se nalazio tokom svojih alkoholičarskih kriza, nego zbog muzike.

Poslenji album "Another World", Gerry Rafferty objavio je 2000. godine.

Нема коментара: