4. 12. 2010.

Bajaga i Instruktori: Novi album na proleće

Grupa počela snimanje studijskog albuma, već su snimljene dve pesme, a rokeri se pripremaju i za koncert u Hrvatskoj

Beogradska rok grupa Bajaga i Instruktori počela je snimanje novog studijskog albuma, čiji se izlazak očekuje na proleće. Bend predvođen Momčilom Bajagićem Bajagom već je snimio dve pesme, a njihov menadžer Zoran Vulović Vule kaže da će svi koji vole i cene rad grupe biti oduševljeni novim numerama.
Dok novi album popularnog rok sastava, koji je prošle godine obeležio 25 godina karijere, ne ugleda svetlost dana, publika će moći da uživa u njihovim starim hitovima. Naime, PGP RTS je upravo objavio kompilaciju prva četiri albuma ove grupe - „Pozitivna geografija“, „S druge strane jastuka“, „Jahači magle“ i „Prodavnica tajni“.

- Često ljudi na koncertima pitaju kako mogu da nabave prve albume Bajage i Instruktora ili da narežu pesme, pa smo tako došli na ideju da objavimo kompilaciju - kaže menadžer Vulović. - Plan je da ovaj disk objavimo i u inostranstvu, ali o tom potom.

Bajaga i Instruktori nastupiće 18. marta 2011. godine u „Spaladijum areni“ u Splitu. Biće to njihov treći koncert u tom gradu od raspada Jugoslavije. Prvi su održali 2003. na Bačvicama kada su ih zasuli suzavcem, a drugi nekoliko godina kasnije u dvorani na Gripama.
- Znam da bi trebalo da održimo koncert u splitskoj areni, ali ne znam tačan datum i rano je da pričamo o tome - rekao nam je Bajaga. - Ono na čemu najintenzivnije radimo je novi album.

Нема коментара: