18. 11. 2010.

Pišonja i Žuga: Na pozorišnoj sceni

Prošle su 23 godine od objavljivanja trećeg studijskog albuma grupe Zabranjeno pušenje "Pozdrav iz zemlje Safari". Jedna od pesama zbog koje je taj album ušao u antologiju je svakako "Balada o Pišonji i Žugi"

U subotu, 20. 11. 2010. premijerno će na sceni zrenjaninskog Narodnog pozorišta Toša Jovanović biti izvedena pozorišna predstava Vladimira Đurđevića inspirisana tom pesmom. "Zbogom žohari! (Balada o Pišonji i Žugi)" je naziv predstave koju je režirala Slađana Kilibarda.
U predstavi glume: Ivan Đorđević (Pišonja), Dejan Karlečik (Žuga), Edit Tot (Amila), Sanja Radišić (Nensi), Dragan Đorđević (Murga drot), Mirko Pantelić (Slavko Pjevač), Miljan Vuković (Lepi) i Pavle Pekić (Guzonjin sin).

Autor Vladimir Đurđević rođen je 1977. godine u Beogradu, a među nekoliko njegovih dosadašnjih drama poznatija je 'Ne igraj na Engleze'.
Redateljka Slađana Kilibarda je rođena u Zagrebu, gde se bavila dramskom pedagogijom i savremenim plesom. Od 1995. godine članica Zagrebačkog glumačkog studija, a 1999. upisuje studije pozorišne i radio režije na FDU u Beogradu. Do sada je režirala predstave u Ateljeu 212, Kerempuhu, Narodnom pozorištu Subotica i Bosanskom narodnom pozorištu u Zenici.

Gost na premijeri 'Pišonje i Žuge' će biti i autor pesme, frontmen Zabranjenog pušenja, Sejo Sexon.

Нема коментара: