18. 11. 2010.

Depeche Mode: Svi po prvi put zajedno

Svi članovi koji su ikada prošli kroz Depeche Mode po prvi puta u svojoj 30-godišnjoj karijeri sarađuju zajedno

Frontmen Dave Gahan, gitarista Martin Gore i klavijaturist Andrew Fletcher zajedno s bivšim članovima - klavijaturistom i gitaristom Vinceom Clarkeom i klavijaturistom i bubnjarem Alanom Wilderom rade na novom, još neimenovanom, albumu remiksova benda čije se izdanje očekuje tokom prve polovine sledeće godine.
Iako članovi benda još nisu službeno potvrdili ovu vest, brojne online fan stranice navode kako je Clarke prošlog meseca putem svojeg Twitter profila obznanio da radi na novom remiksu singla "Behind The Wheel" iz 1987. godine - "Uveren sam da će biti izdat novi album remiksova, napisao je on.

Dok je pre nekoliko dana fan stranica Home potvrdila kako je Wilder, koji je zamenio Clarkea 1982. te ostao u bendu sve do 1995. godine, napravio remiks pesme "In Chains" koja otvara njihov poslednji studijski album "Sounds Of The Universe" (2009.).
Dotična stranica takođe navodi kako će na spomenutom albumu remikseva benda učestvovati i bivši član Joy Divisiona i New Ordera Bernard Sumner, zatim slavni producent Mark Ronson, Arcade Fire te Yeah Yeah Yeahs.

Uključenost Clarkea i Wildera u celi projekt nimalo ne čudi nakon niza događaja koji su ih ponovo okupili ove godine - Wilder se pridružio bendu u izvođenju pesme "Somebody" na humanitarnom koncertu fondacije Teenage Cancer Trust u Londonu 17. februara, Gore je gostovao kao DJ na koncertu Wilderova projekta Recoil u Santa Ani (Kalifornija) 24. oktobra, dok se Clarke ponovo udružio s Goreom kako bi zajedno s njim napravio dance ploču.

Нема коментара: