13. 10. 2010.

Velika rock eksplozija: Od Kinokluba do Škabea

Treća po redu Velika rock eksplozija dogodiće se 22. i 23. 10. u Močvari i u dva festivalska dana će na dve pozornice predstaviti dvanaest izvođača koji su na određen način obeležili prošlu sezonu

Neki od njih objavili su svoje zapažene debi albume (Spuštene rolete, Kinoklub, Onli-tu, Mel Camino), neki 'sudbonosni' drugi album (Gretta), neki su trenutno u fazi snimanja materijala i pregovaranja s diskografskim kućama (Hitchcock, Revolts!, Luft), a neki su jednostavno toliko dobri da ih Velika rock eksplozija želi na svojoj pozornici (Abroad Experiments).
Tu je, kao i prošle godine, pobednik zabočkog HGF demo festivala, najvećeg i najstarijeg demo festivala u Hrvatskoj. Ovog je puta to urnebesni zagrebački trash-core-metal sastav New Level.
Novitet ovogodišnje VRE je druga pozornica pod naslovom 'Pušimo akustiku'. U pauzama između bendova na velikoj pozornici, u natkrivenom dvorištu Močvare, delu posetilaca s dimom u plućima predstaviće se dva viteza nove hrvatske akustične scene: Ivan Škrabe i Ivan Vragolovich.

Organizator je priredio i iznenađenje za posetioce: prvih 200 u svakom festivalskom danu će dobiti na poklon CD kompilaciju 'Velika rock eksplozija #3' sa 17 pesama novih eksplozivnih izvođača.

Program Velike rock eksplozije #3:

Petak 22.10.
SPUŠTENE ROLETE (Prečko)
HITCHCOCK (Zagreb)
ABROAD EXPERIMENTS (Prečko)
NEW LEVEL (Zagreb)
REVOLTS! (Zagreb)
IVAN ŠKRABE (Jastrebarsko)

Subota 23.10.
KINOKLUB (Zagreb)
GRETTA (Zagreb)
ONLI-TU (Rijeka)
MEL CAMINO (Velika Gorica)
LUFT (Zagreb)
IVAN VRAGOLOVICH (Slavonski Brod)

Нема коментара: