13.10.2010.

Matt Bianco: Izvešćemo naše velike hitove u Beogradu

Britanski bend Matt Bianco nastupiće sutra u „Sava centru“, a članovi sastava koji se proslavio sredinom osamdesetih hitovima kao što su „Half a Minute“ i „Wap-Bam Boogie“ u intervjuu za „Blic“ najavljuju da će u Beogradu izvesti svoje najpoznatije numere, kao i pesme sa novog albuma „Hifi Bossanova“, koji je objavljen prošle godine. Ulaznice za koncert koštaju 1.900, 2.200 i 2.500 dinara

- Radujemo se prvom nastupu u Srbiji i na bini će biti desetočlani bend sastavljen od sjajnih muzičara. Osim naših najvećih hitova, izvešćemo i numere sa novog albuma. Ovo je naša prva ploča posle pet godina na kojoj je veoma izražen uticaj brazilske muzike. Taj koncept se pokazao kao dobitna kombinacija, budući da su reakcije publike i kritike veoma pozitivne - kažu članovi benda Matt Bianco, koje su tokom osamdesetih nakon velikog uspeha albuma „Whose Side Are You On?“ i „Matt Bianco“ ubrajali u velike nade svetske pop scene.

Međutim, grupu su ubrzo napustili sjajna poljska pevačica Basija i klavijaturista Deni Vajt, a Matt Bianco su se postepeno izgubili sa scene.

- Prethodnih dvadesetak godina nismo prestajali sa radom, a najaktivniji smo bili u Japanu i na Bliskom istoku, a nakon povratničkog albuma „Matt’s Moode“ iz 2004, koji smo snimili sa Denijem i Basijom, održali smo i nekoliko turneja po Evropi. Međutim, naša muzika se nije mnogo promenila i dalje predstavlja kombinaciju džeza, latina, popa i r ‘n’ b muzike. Sa godinama smo i mi sazreli kao muzičari, što se naročito vidi na našim koncertima. Što se uzora tiče, ne bismo mogli da izdvojimo nekog konkretnog muzičara jer na našu muziku uticali su brojni izvođači širom sveta - navode britanski muzičari i dodaju da uveliko pripremaju materijal za naredni studijski album koji bi trebalo da bude objavljen na jesen sledeće godine.

Ulaznice za koncert grupe Matt Bianco po ceni od 1.900, 2.200 i 2.500 dinara mogu se kupiti u „Eventimu“ i na blagajni „Sava centra“.

Нема коментара: