30. 10. 2010.

Ringo Starr: Zatvorena mu rodna kuća

Rodna kuća Beatlea Ringa Starra zatvorena je kako bi se sprečili fanovi The Beatlesa da i dalje upadaju i kradu vredne uspomene iz nje

Kuća se nalazi na adresi Madryn Street broj 9 u Liverpoolu, a na njenim prozorskim oknima postavljene su metalne rešetke koje služe kao zaštita od brojnih lovaca na vredne suvenire koji uporno provaljuju u nju.
Kuća je zbog micanja cigli ispod metalnih rešetki sada u ruševnom stanju te je lokalna gradska vlast zbog toga planirala da je sruši do temelja.
Najava plana njenog rušenja izazvala je revolt fanova The Beatlesa širom sveta koji su već započeli s lobiranjem kako bi lokalnu vlast odvratili od te namere.

Za razliku od rodnih domova ostale trojice Beatlea - Sir Paula McCartneya, Johna Lennona i Georgea Harrisona Starrova rodna kuća nema status zaštićenog objekta.
Druga grupa obožavalaca - The Beatles Society bi jedan deo cigli kuće htela da proda u humanitarne svrhe, a drugi sačuvala za Liverpoolski muzej života (Liverpool Museum Of Life) ako bi kuća kojim slučajem bila srušena.

Lokalna vlast želi da sruši nju i ostale kuće u okruženju kako bi napravila prostor za potpuno nove kuće.

Нема коментара: