17. 10. 2010.

Parni valjak: Ovacije za zagrebačku grupu

Spektakularnim koncertom u prepunoj Beogradskoj Areni, legendarna rok postava iz Zagreba Parni valjak pokazala je kako višedecenijsko prisustvo na pozornici i odlična uvežbanost stvaraju izuzetan muzički i emotivni ugođaj za fanove koji su se uželeli njihovih hitova

Posle zajedničkih izliva ljubavi benda i publike, pre nego što je odsviran prvi ton, logičan izbor za pesmu koja je otvorila svirku bio je „Ljubavna“. Ruke u vazduhu i pevanje sa frontmenom Parnog Valjka Akijem Rahimovskim publika je podrazumevala i kada je bend svirao hitove „Zagreb ima isti pozivni“ i „Gledam je dok spava“, a pesmu „Zastave“ publika je skoro otpevala sama jer je bend odlučio da ne prekida horski nastup svojih fanova. Rečima „Beograde hvala na ljubavi kojom si nas oduševio“ pozdravio je publiku Aki pre nego što je bend odsvirao izuzetne ljubavne pesme „Suzama se vatre ne gase“ i „Dok si pored mene“. Poseban momenat za bend nastupio je sa prvim taktovima pesme „Molitva“ koju je Parni valjak snimio sa Dadom Topićem što je publika pozdravila frenetičnim ovacijama.

Dok je Aki hrabrio publiku da aktivnije učestvuje u koncertu rečima „Vaše ruke su naš ritam“, Parni valjak je započeo fantastičnu rege verziju pesme „Uhvati ritam“. Arena pleše i provocira frontmena benda da specijalno igra za nju uz veliki hit „Ivana“. Opet ovacije fanova zaglušuju bubanj.

Kada gitara najavi prve taktove balade „Jesen u meni“ Aki posvećuje pesmu prerano nastradalom makedonskom pevaču Tošetu Proeskom, što je nateralo suze u oči mnogim devojkama u publici. Emocije preplavljuju Arenu i dok bend svira fenomenalnu stvar “Moja je pesma lagana“ pa Parni valjak odustaje od svirke dok publika horski peva hit „Nedelja“. Aki i ekipa su se tada na trenutak oprostili od beogradske publike koja ih je zaglušujućim ovacijama vratila na bis.

„Godine prolaze“, za kraj koncerta koji je u tri sata izazvao more emocija i benda i publike koji su se uželeli jedni drugih. „Hvala vam za ljubav“ pozdravio je publiku sinoć frontmen Parnog valjka i najavio novi muzički spektakl za večeras u Beogradskoj areni.

Нема коментара: