21. 10. 2010.

Džoni Štulić: Fantom slobode nije došao na promociju

Uvek je bio prvi. I sinoć je uradio ono što niko pre nije. U jednoj večeri, iako nije bio među fanovima, predstavio je 14 svojih knjiga. Na platou ispred Filozofskog fakulteta sve je bilo u znaku Branimira Džonija Štulića, pesnika i frontmena kultnog sastava Azra
Blic

Obožavaoci slavnog muzičara nastavili su druženje u knjižari „Ilegala“. Svečanost pod nazivom „Crveni tepih i ambrozija - A gde je Štulić? U Ilegali!“ simbolično je osmišljen jer se Štulić povukao iz javnog života i već skoro dve decenije živi u Holandiji. Performans je obuhvatao šetnju izvođača u antičkim odorama i podsećanje na njegov lik i delo. Glumac Branislav Lečić je svima onima koji su uspeli da uđu u prostor bivše „Industrije“ čitao odlomke iz Štulićevih knjiga koje su većinom prevodi antičkih dela, autobiografija sa komentarima, ali i knjiga koju čine Azrini tekstovi.

- Ako sam ja svetski megacar onda Štulić nema drugu ulogu do one da je polubog. To je razlog što večeras nije došao jer će tako zaštititi svoju titulu - rekao je muzičar Rambo Amadeus i dodao „Džoni je ponovo zamahnuo svojim buzdovanom i poravnao prigradsku kulturu koju sam ja od milošte nazvao turbofolk“. Rambo, kao i Mićko Ljubičić, Velja Pavlović, Bane Gojković osnivač „Platoa“ ispraćeni su aplauzima sa bine, a u nastavku večeri nastupio je Azra tribute bend.

Нема коментара: