1. 8. 2010.

TBF: "Perpetuum Fritule" - Unplugged album u prodaji

Već uz prošlogodišnji potpis ugovora s Dallasom grupa TBF najavila je svoj prvi live album, neku vrstu kompilacije najvećih hitova, ali u unplugged verziji

Nekoliko „izštekanih“ koncerata koje su dotad svirali bacile su novo svetlo na repertoar benda koji je kroz samo četiri albuma postao jedan od najvažnijih činilaca u istoriji hrvatske muzičke scene. Svidelo im se kako je to ispalo, pa je svako nagovaranje bilo suvišno.
Kao mesto snimanja odabran je klub Močvara, 7. novembra, u sklopu njihovog produženog rođendanskog slavlja, za koje su karte planule u trenu. Ostalo je, više-manje, istorija. Šest članova TBF-a i 700 gostiju odsvirali su i otpevali koncert koji će sad moći iznova proživeti u dvema verzijama - integralnoj (dvostruki) i ručno odabranoj od strane benda (jednostruki).

„Perpetuum Fritule“ ima lako pamtljiv naslov jer sadržaj već ionako znaju svi. A on je impresivan, od početka do kraja, bez stajanja, bez praznog hoda uz jako puno dobre zajebancije i ultrapozitivne atmosfere.
Na vrata dvostrukog „Perpetuuma“ prvo će pokucati, pa ih srušiti „Slobodni stil“ nakon kojeg su Mladen, Saša, Luka, Niko, Ognjen i Janko lansirali niz od dvadeset nostalgičnih, fantastičnih, apokaliptičnih odjeba kojima vam neće pokvariti dan, već ga naprotiv, ulepšati pre smaka sveta:
1. Slobodni stil
2. Fantastična
3. Tobogan
4. Ye'n, dva
5. Malo san maka
6. Data
7. Pljačka
8. Nostalgična
9. 3logija
10. Heroyix
11. Bog i zemljani
12. Lud za njom
13. Šareni artikal
14. Guzice i sise
15. Papilova
16. Alles gut
17. Smak svita
18. Život je lijep
19. Genije
20. Odjeb je lansiran
21. St stanje uma

Koncert je snimala ekipa iz Morris Studija Miro i Filip Vidović u čijem kultnom studiju je „Perpetuum Fritule“ miksovan. Sjajan omot potpisuje Luka Duplančić iz studija Profesionalci+, a fotografije su delo Martine Cvek.
Uz jednostruki i dvostruki album u prodaji će se uskoro pojaviti i poseban box set sa ekskluzivnim sadržajem.
„Perpetuum Fritule“ prvi je predstavio singl „Fantastična“ koga je nasledio trenutno aktualan „Guzice i sise“, kultni koncertni favorit originalno objavljen na proslavljenom „Maxon Universalu“.

Нема коментара: