4. 8. 2010.

Prince: Legenda stiže u Zagreb u novembru

Pevač, gitarista, plesač, producent, šoumen, jednom rečju - Prince, u Zagrebu će nastupiti 28. novembra u Areni i tako označiti kraj spektakularne koncertne godine

Kako saznaje Jutarnji.hr, koncert je s Princeom dogovoren još prošlog četvrtka. Organizatori "Lupa promotion" potvrdili su tu informaciju, a potvrdio ju je i direktor Arene Zdenko Antunović: - Arena je za Princea rezervisana od 27. do 29. novembra. Trodnevni najam staje 200 hiljada kuna, a njegov dolazak je još jedan u nizu dokaza da se lepotica s Laništa u vrlo kratkom roku premetnula u ne samo hrvatski, nego i neizostavni svetski brend.

Premda od ranih 90-ih nije imao većeg hita, pre tri godine je u londonskoj O2 Areni održao 21 koncert, na iznenađenje muzičkog sveta. Čak 140.000 ulaznica razgrabljeno je za 20 minuta.

U 80-ima je bio gotovo nedodirljiv. Fascinantni pevač, gitarista, plesač, producent, šoumen, koncert-majstor i hitmejker, od kraja 70-ih pa do početka 90-ih izbacivao je hit-singlove i velike albume, a osim muzičkim izražajem isticao se uvek i svojom pojavom.

Koncert u Zagrebu samo je šlag na kraju niza velikih koncerata u Areni, gde će od septembra do kraja novembra nastupati Lady Gaga, Sting i Guns N’ Roses.

Нема коментара: