5. 8. 2010.

R.E.M.: Deluxe reizdanja ranih albuma u prodaji

Povodom 25-godišnjice izlaska albuma 'Fables of the Reconstruction' , grupa R.E.M. odlučila je da objavi posebno remasterzovano i prošireno izdanje nesumnjivo jednog od ključnih albuma u njihovoj karijeri

U luksuzno opremljenom cd boxu nalazi se remasterizovani originalni album, zatim dodatni cd 'The Athens Demos' sa ranije neobjavljenim demo snimcima celog albuma + 3 bonus demo snimka, te posebno vredan dodatak, ranije neobjavljena pesma 'Throw Those Trolls Away'. Uz poster i razglednice, tu je i prateći tekst koji potpisuje originalni član benda Peter Buck.

Album 'Fables of the Reconstruction' sniman je tokom zime 1985. godine u Londonu (nakon što su u svojoj bazi u Athensu snimili sada dostupne demose) i predstavljao je novi muzički iskorak za bend. Album je producirao Joe Boyd, poznat po svom radu sa britanskim folk muzičarima kao što su Nick Drake, Richard Thompson i Fairport Convention.
U pratećem tekstu, Peter Buck o albumu kaže: 'Ovo je moj omiljeni album. Niko osim R.E.M. nije ga mogao snimiti. Da se snimi ovako karakteran album, pun raznih vibracija, bilo je potrebno spojiti naša tri pomaknuta karaktera sa legendarnim Joem Boydom.
Istovremeno sa izlaskom reizdanja albuma 'Fables of the Reconstruction', u prodaji su se pojavila i dva deluxe reizdanja prethodnih albuma benda. Tako reizdani 'Murmur' originalno objavljen 1983. donosi i dodatni disk sa ranije neobjavljenim snimkom koncerta u Torontu iz iste godine, kao i luksuznu prateću knjižicu na 18 strana. Godinu kasnije (1984.) objavljeni 'Reckoning', u deluxe reizdanju, takođe, uz originalni album i bogatu prateću knjižicu, donosi snimak ranije neobjavljenog koncerta u Chicagu iz iste godine. Sve zajedno nezaobilazna i antologijska muzička kolekcija za sve ljubitelje jednog od najvećih i najuticajnijih svetskih bendova...

Нема коментара: