4. 8. 2010.

MTV VMA: GaGa opet predvodi nominacije i ruši rekorde

Lady GaGa... teško da prođe dan bez vesti o ovom pop fenomenu koja je na ovogodišnjoj dodeli MTV Video Music Awards apsolutna predvodnica, ali i apsolutna rekorderka sa čak 13 nominacija

MTV Video Music Awards sigurno je najpopularnija, najzabavnija, ali i najskandaloznija dodela muzičkih nagrada koja ni jedne godine ne ostavi na cedilu one gladne i žedne žutila, no kako nas to ne zanima, donosimo neke zanimljive brojčice koje ovogodišnje izdanje jednog od izdanaka pop kulture donosi.

Pop pevačica Lady GaGa u proteklih je godinu dana srušila brojne rekorde, među kojima je i nekoliko vlastitih, a njeno ime pronaći ćemo iza čak 18 nominacija, ukupno za 13 unutar vlastitog rada, odnosno 5 dodatnih pribrojimo li prvu kolaboraciju s Beyonce za njen singl "Video Phone".

Neke od nominacija su u kategoriji 'Video rad godine' gde sama sebi konkuriše s videospotovima "Bad Romance" i "Telephone", prva dva singla s aktualnog albuma "The Fame Monster", zatim u 'Video radu ženskog izvođača' gde njen "Bad Romance" konkuriše spomenutoj kolaboraciji s Beyonceinog albuma "I Am... Sasha Fierce", što je slučaj i u kategoriji za 'Pop video'. Sveprisutna je 24-godišnjakinja svoje mesto izborila u kategorijama za 'Najbolji plesni video', dakako 'Video najbolje kolaboracije' i 'Video s najboljom režijom'.

Ovo je zasad rekordan broj nominacija za jednog izvođača na jednoj dodeli nagrada.
Pevačicu sledi povratnički reper Eminem s 'tek' osam nominacija koje su mu prikupili video spotovi "Not Afraid", odnosno saradnja s Drakeom u pesmi "Filled".

Po pet nominacija zaradili su Beyonce, B.o.B i Florence + The Machine, a po četiri Ke$ha i 30 Seconds to Mars.
Da bi GaGa bila istorijska pobednica morala bi da osvoji čak devet srebrnih astronatua i time prestigne rekord video rada za pesmu Petera Gabriela "Sledgehammer".

Potpuni popis kategorija i nominovanih pogledajte na službenoj stranici MTV VMA.

Нема коментара: