4. 8. 2010.

Bajaga: Ušće nam je veliko finale turneje

Momčilo Bajagić Bajaga sa svojim „Instruktorima“ nastupiće u petak, 20. avgusta, na Ušću, u sklopu“Belgrade beer festa“. U razgovoru za „Blic“ popularni muzičar ističe da je zadovoljstvo nastupiti na tom relativno novom koncertnom prostoru i ujedno na jednoj od najposećenijih manifestacija u Srbiji. Repertoar će biti baziran na hitovima nešto bržeg ritma, a biće to jedan od poslednjih koncerata ovog benda pred ulazak u studio
Neven Džodan/Blic

- To je postala jedna od najposećenijih manifestacija u Srbiji, tako da mi je izuzetno drago što ćemo tamo nastupiti. Nažalost, nikada nismo svirali na „Beer festu“ jer smo u to vreme uvek bili zauzeti. Drago mi je što ćemo nastupiti na velikoj bini i pred tolikim brojem publike, tamo može da stane oko 200.000 ljudi… Jedino da nas posluži vreme - kaže Momčilo Bajagić.

Bajaga je ovog leta, kada su koncerti u pitanju, imao dosta muke sa vremenskim neprilikama.

- Svirali smo nedavno na Ušću na jednom festivalu i stvarno mi je žao što je bilo loše vreme, jer je to najlepši prostor za sviranje. Tamo postoje odlični uslovi za takve velike manifestacije, infrastruktura, ogroman parking, kada se zatvori ona ulica od hotela „Jugoslavije“, može bez problema da se dođe na koncert. Mislim da je to idealno mesto za koncerte jer je i najjednostavnije za organizaciju - ističe poznati muzičar koji će iskoristiti nastup na ovom festivalu da proba neko novo pivo.
- Probaću nešto, nadam se da će biti izbor piva za izvođače. Inače, Cvele je kod nas u bendu najiskusniji kada je pivo u pitanju, tako da sam za njega siguran da će nešto probati.

Bajaga dodaje da će publika moći da uživa u poznatim hitovima.
- Biće to best of repertoar. Jeste da smo imali mnogo tih best of koncerata u toku ove slavljeničke turneje, ali na „Beer festu“ imamo nešto kraći nastup, od oko sat i po vremena, tako da ćemo da proberemo stvari koje su zgodne za puno ljudi, biće to uglavnom brže pesme - najavljuje ovaj autor brojnih hitova.

Bajaga i instruktori su izuzetno koncertno aktivni, izgurali su ogromnu slavljeničku turneju povodom 25 godina postojanja benda, a u planu je snimanje novog albuma koji bi trebalo da bude gotov do kraja godine.

- Završili smo slavljeničku turneju, a ovaj nastup na Ušću će biti kao finale te turneje, jer sada bismo morali već da slavimo 26 godina karijere. Ovih dana se baš dogovaramo kako da se organizujemo da do kraja godine završimo novi album. Još uvek ne znam koliko će novih pesama biti, ali verovatno deset, toliko uglavnom stavljamo na album - navodi Bajaga koji ističe da ne može bez koncerata, a uz dobru organizaciju nađe dovoljno vremena za sve ostalo.
- Okej je, nađem vremena za sve. Ipak, koncerti su ono što nas održava kao bend. To je ona stvar zbog koje se čovek bavi muzikom. Mogu recimo da sviram deset dana zaredom i da se umorim, ali ako ne sviram mesec dana, postajem nervozan i jednostavno moram da idem na koncert.

Poznati muzičar sa ostalim članovima benda nije samo kolega, nego pre svega prijatelj.

- Nas četvorica smo 25 godina zajedno i svih ovih godina smo u dobrim odnosima, razumemo se i prijatelji smo i van grupe. Mislim da u suprotnom ni ovaj bend ne bi toliko trajao - ističe iskusni muzičar.

Leto u Grčkoj
Bajaga je pored brojnih koncerata uspeo i da sa porodicom ode na kraći odmor.
- Bio sam nešto malo s porodicom u Grčkoj. Bilo je lepo, ali zbog svih obaveza nismo mogli da ostanemo duže, tako da smo se vratili malo pre svih ovih neprijatnih dešavanja tamo.

Нема коментара: