17. 7. 2010.

Vampire Weekend: Tužba zbog omota albuma

Kirsten Kennis, devojka sa omota albuma "Contra", tvrdi da je njena fotografija korišćena bez dozvole, i traži 2 miliona dolara odštete

Na drugom albumu za Vampire Weekend pod nazivom "Contra", objavljenom u januaru ove godine, na omotu se pojavljuje fotografija devojke po imenu Kirsten Kennis koja je fotografisana davne 1983. i koju potpisuje fotograf Tod Brody.
Ova fotografija je, osim za potrebe omota, korišćena i u pratećoj marketinškoj kampanji koja je promovisala album, i proizvela je dosta spekulacija po pitanju identiteta osobe na slici.

Kako javlja TMZ.com, sada je 25 godina starija "zvezda" sa omota albuma "Contra" podnela tužbu Vrhovnom sudu u Los Anđelesu, u kojoj tvrdi da je njen potpis na dokumentu kojim se odobrava korišćenje pomenute fotografije - falsifikovan.
Ona dalje objašnjava da nije imala nikakvu informaciju da će se fotografija pojaviti na omotu ovog izdanja, i smatra bend odgovornim zbog toga što nisu proverili autentičnost njenog potpisa. Kao obeštećenje, Kirsten Kennis traži dva miliona dolara...

Bend i fotograf još uvek nemaju komentar na ovu tužbu.

Нема коментара: