26. 7. 2010.

Preporuke: Novi svetski albumi


Među 20 najbolje plasiranih albuma najnovije Billboardove liste Top 200 debitovala su nova izdanja grupa Korn, HellyYeah, The Maine i Tom Petty & Heartbreakers te Stinga i Maye
Glas.Ba

U zagradi su navedene njihove pozicije na listi.

Korn - Korn III: Remember Who Are You (2)
objavljen: 12. 7. u Velikoj Britaniji / 13. 7. u Americi
Deveti studijski album američke rock grupe Korn donosi 11 pesama i u nekim prikazima je ocenjen odličnim, dok je u proseku dobio ocenu 8 od 10. Pevač Korna, Jonathan Davis, za ovo je izdanje, pak, rekao da je 'jednostavno' u odnosu na prethodne albume ove grupe.

Sting – Symphonicities (6)
objavljen: 13. 7.
Reč je o desetom studijskom albumu britanske rock zvezde, na kojem je 12 njegovih ranijih songova odsvirano u novim aranžmanina u pratnji Royal Philharmonic Concert Orchestra. Među najslavnijim numerama u ovom izboru našle su su "Englishman in New York" i "Roxanne".

HellYeah – Stampede (8)
objavljen: 13. 7.
Američka heavy metal supergrupa HellYeah tri godine posle debitantskog albuma objavljuje svoj drugi naslov 'Stampede', koji za sada kao hit prati singl "Hell of a Time".

M.I.A. – Maya (9)
objavljen: 7. 7.
Britanska alternative hip hop / alternative dance izvođačica M.I.A. objavila je svoj treći album nazvan njenim srednjim imenom pod kojim je upisana u matične knjige (Mathangi "Maya" Arulpragasam). Sa 12 pesama plus 4 bonus tracka, u kojima je M.I.A. imala glavnu autorsku reč, zaradila je u proseku 3,5 od 5 mogućih zvezdica od strane kritike. Njen direktni plasman na devetu poziciju Billboarda bolji je za 9 mesta od najboljeg ranga koji je dostigla s prethodnim albumom 'Kala' iz 2007.

The Maine – Black and White (16)
objavljen: 13. 7.
Alternativni rock band iz Arizone na sceni je tek od 2007. i 'Black and White' je njihov drugi album. Ocenjen kao 'zabavan pop-rock', album je dobio uglavnom pozitivne kritike. Nudi deset pesama, a za "Growing Up" i "Inside Of You" urađeni su videoclipovi.

Tom Petty & Heartbreakers – Mojo (19)
objavljen: 15. 6.
Američki veteran rocka, Tom Petty i njegova grupa Heartbreakers, na svom 12. studijskom albumu vraćaju se blues korenima. Ocenjeni da mestimično zvuče kao Allman Brothers – ne po pesmama već zbog atmosfere albuma – dobili su najbolji mogući kompliment za ovaj stvarno odličan album (ako volite blues rock, naravno). Od 16 komada na ovom albumu teško je označiti najbolje, jer su sve numere ravnomerno kvalitetne, a band je za tri uradio oficijelne video spotove: "I Should Have Known It", "Something Good Coming" i "Jefferson Jericho Blues".

Нема коментара: