26.07.2010.

Jelen Demofest: Threesome je pobedio

Žiri trećeg Jelen Demofesta u subotu veče je jednoglasno odlučio da je najbolji bend od 370 prijavljenih bend THREESOME iz Beograda. Drugo mesto odneli su Kuriri iz Pirota dok su se na trećem mestu našli Prežderani iz Daruvara

Nakon što je završeno predstavljanje takmičara koji su svi pokazali izuzetnu tehničku, muzičku i scensku spremnost žiri se povukao da sabere glasove i donese konačnu odluku.
Negde oko 1 sat nakon ponoći, posle 70-minutnog koncerta Fan Lavin' Criminalsa koji su zagrejali kišom rashlađenu publiku, na scenu je izašao celokupan žiri. Vidno uzbuđeni razgovarali su sa Danijelom i Idom, a gospođa Janković saopštila je imena bendova koji su osvojili drugo i treće mesto.


A onda, pre proglašenja pobednika, snimljena je prva klapa filma "Totalno novi talas". Na scenu je izašao jedan od likova iz filma, Maksa, i saopštio ime pobednika. "Snimanje, produkciju i izdavanje albuma kao i snimanje spota u produkciji MTV-a osvojio je bend Threesome," uzviknuo je Maksa, a publika je njegove reči dočekala gromoglasnim aplauzom.

Šok i neverica mogli su se videti na imenima sva tri pobednička benda. A Dino Šaran, jedan od članova žirija, na Danijelovo pitanje "Zašto baš Threesome?" je kroz smeh rekao "Nismo se mogli odlučiti ko od ovih bendova ima najbolji vokal pa smo izabrali bend bez vokala."

Prema ocenama stručnog žirija bend Threesome je od samog početka bio favorit. U kvalifikacionom glasanju žirija našao se na zavidnom prvom mestu od 370 prijavljenih. Nakon ponovonog predstavljanja Threesome-a publici se predstavio i bend Prophaganda sa svojim albumom prvencom. Više od 2000 ljudi đuskalo je uz "Na, na, na," ritmove a nakon toga svi su se preselili u drugi deo Kastela na afterparti stejdž.

Нема коментара: