26. 7. 2010.

Kit Ričards: Novi album i knjiga

Očigledno da će septembar po mnogo čemu biti poseban. Samo što još nismo pronikli u sve tajne. Ali zašto bi inače gomila svetskih muzičkih zvezda, da ne kažem legendi, izabrala baš ovaj mesec za objavljivanje svojih albuma? Mora da postoji nešto što mi ne znamo... Nije to slučajno
Big Elephant

Već smo najavili nova ostvarenja takvih imena kao što su Santana i Robert Plant. Ona će, naravno, svetlost dana ugledati upravo u septembru. Na redu je nova, daleko neobičnija najava. Naime, i legendarni gitarista Kit Ričards (Keith Richards) ima novi album. Dakle, ne "Rolling Stones", već sam Kit. Evo o čemu se radi.

Višedecenijski gitarista legendarnih Stonsa počeo je da radi na albumu "Wingless Angels" još sredinom sedamdesetih godina prošlog veka, zajedno sa pevačem s Jamajke, Džastinom Hindsom (Justin Hinds). Ovo će biti drugi deo te priče, čiji je početak ozvaničen pod tim nazivom 1997. godine. Trinaest godina kasnije stiže nam projekat "Wingless Angels II". Džastin Hinds je, nažalost, preminuo 2005, ali Ričards nije prestao da veruje u njegove ideje. Stoga i imamo rezultat u vidu duplog CD-a koji će se u prodaji pojaviti, pogađate kog meseca, preciznije, 23. septembra. Ričards se nedavno prisetio samih početaka ove priče:

- Sreli smo se u Kingstonu početkom sedamdesetih. Džastin nije imao pojma ko su 'Rolling Stones'-i i nije davao ni pet para za to. Samo je voleo da kaže: 'OK, hajde sad da sviramo'. Počeli bismo u podne i to bi trajalo do posle ponoći. Zvučalo je baš onako kako sam ja zamišljao muziku pravog benda. A on je samo želeo da se oseti slobodnim, i to je to. Zato je i bilo tako dobro.

Ako ste nestrpljivi, zvaničnu najavu celog projekta možete naći na oficijelnom sajtu. A mi imamo još vesti o ovom jedinstvenom umetniku. Naime, najavljeno je da će se mesec dana nakon ovog albuma u prodaji naći i knjiga pod nazivom "Life", koja je inače Ričardsova autobiografija. Iako do tada ima još dosta vremena, ona je već podigla mnogo prašine. Naravno, zna se i zbog čega. Pojedini detalji iz knjige već su procureli u javnost, i to upravo oni koji govore o Džegerovim ljubavnim aferama, kao i o zavisnosti od droge. To je, kako se tvrdi, poznatog pevača opasno razbesnelo i kažu da je zbog toga čak ugroženo i njihovo šest decenija dugo prijateljstvo, u šta je zaista teško poverovati. Saznajemo i to da u ovom trenutku menadžer grupe pregovara s Ričardsom o izbacivanju pojedinih delova koji bi mogli da naude njegovom kolegi iz benda. Videćemo šta će se još desiti do oktobra, ali svakako će biti zanimljivo pratiti i ovu priču.

Нема коментара: