18. 7. 2010.

Lijam Galager: Novi bend - Beady Eye

Svi smo verovatno bili u prilici da se uverimo da se dva najbolja i dugogodišnja prijatelja zavade. Često je to slučaj i u familiji. Dosta ređe, ali, nažalost, i to se dešava, i dva rođena brata umeju da se posvađaju, što se kaže, na krv i nož. Situacija se toliko uzburka da se jednostavno zaboravi da ista krv teče njihovim venama. I ovo je donekle priča o dva brata koji su u ozbiljnoj svađi
Big Elephant

Iako mi se nikad nisu pojedinačno posebno dopadali zbog svoje ekscentričnosti, njihovu muziku sam jednostavno obožavao. Zavoleo sam ih na prvu loptu, još od osnivanja početkom devedesetih i njihovog prvog singla "Supersonic". Jasno je da pričamo o bendu Oasis, koji, nažalost, od avgusta prošle godine više ne postoji. Stubovi ove grupe, kao što je svima poznato, bili su braća Lijam i Noel Galager (Liam & Noel Gallagher). Njihove česte svađe i nesuglasice svi su u početku pripisivali marketingu i promociji same grupe. Da je stvar zapravo više nego ozbiljna shvatili smo tek po raspadu benda. Čak su i tada mnogi verovali da je pomirenje dva brata neizbežno. Danas više takvih nema.

Oasis definitivno više ne postoji, a dva brata krenula su svako na svoju stranu. Mi danas govorimo o Lijamu i njegovim daljim koracima. On je nedavno i zvanično obelodanio da je osnovao novi bend. Iako se početkom godine spekulisalo da će novoformirana ekipa rizikovati sudski spor i nastaviti da nastupa pod starim imenom, od toga se ipak odustalo. Naziv novog benda je Beady Eye, a u njemu su pored starih članova grupe Oasis, Džema Arčera (Gem Archer), Endija Bela (Andy Bell) i Krisa Šeroka (Chris Sharrock), i neka nova lica. Trenutno s ekipom radi i član interaktivne grupe Gorillaz Džef Vuton (Jeff Wootton), kao i klavijaturista Džej Darlington (Jay Darlington), koji je i ranije često gostovao s bendom na turnejama.

Beady Eye se trenutno nalazi u studiju, gde snima novi album pod producentskom palicom Stiva Lilivajta (Steve Lillywhite). Lijam je izjavio da već imaju gotovih osam pesama i da će se materijal sigurno pojaviti do kraja godine. Prve svirke već bi trebalo da počnu u julu a promotivni singl pojaviće se najkasnije do oktobra. Nama ostaje da vidimo da li će to ličiti na dobro nam poznati bend, ili je priča sasvim nova.

Нема коментара: