7. 2. 2010.

Tijana Dapčević: Želim da pevam za Srbiju


Poslednjih dana Goran Bregović sve češće svojim saradnicima pominje Tijanu Dapčević kao mogućeg predstavnika Srbije na „Evrosongu”. - Ona će skoro sigurno biti jedna od troje kandidata za koje će narod glasati, kaže izvor blizak Bregoviću. Drugo dvoje biće uskoro izabrano na kastingu, a najviše se priča o Aleksandri Radović, Jeleni Tomašević i Milanu Stankoviću, dok je malo verovatno da će se Ceca uključiti u ovu trku

- Brega stalno pominje kako Tijana fantastično peva narodnjake, a pri tom je lepa i harizmatična, energična, duhovita i pravi je šoumen na sceni, otkriva izvor „Blica”.
- Bila bih više nego srećna da predstavljam Srbiju na „Evroviziji” i budem deo te ekipe. Ne toliko zbog „Evrosonga” koliko zbog rada sa Bregom. Velika je to privilegija - kaže Tijana i dodaje da nije znala da je u najužem izboru jer već mesec dana nije u zemlji.


Gorana poznaje i izuzetno ceni njegov rad. Čak ga je pre nekoliko godina, za vreme povratničke turneje Bijelog dugmeta, opevala u šaljivoj pesmi o Titu: „Sve je isto samo njega nema, opet ‘Dugme’ okupio Brega”. S tom numerom Tijana je pobedila na Budvanskom festivalu.
Popularna pevačica se osmehuje na Bregovićeve komplimente da odlično peva narodnjake.
- Za dobrog pevača ne postoji žanrovska prepreka. Nebrojeno puta smo bili u istoj kafani, verovatno me je tada čuo. Volim da pevam narodnjake, pogotovo pesme Silvane Armenulić i Zvonka Bogdana, i to često činim kad izađem i opustim se - priča Tijana.
Ona je jednom učestvovala na „Beoviziji”, festivalu na kom se birao predstavnik Srbije na „Evrosongu”, nije pobedila i odustala je od ideje da ode na „Evroviziju”.
- Nikada mi se ta ambicija više nije probudila, sve do ovog trenutka. Velika je čast raditi sa Bregovićem - ističe Tijana.
Na pitanje kako će, ako pobedi, uskladiti obaveze u vezi sa „Evrovizijom” i oko svog sinčića Vuka, popularna pevačica kroz glasan smeh odgovara:
- Nije Vuk mali, uskoro puni godinu dana. Dogodine ga šaljem u vojsku, a one tamo ga ženim.

Brega završio pesme
Goran Bregović je završio sve tri pesme i predao ih Marini Tucaković koja piše tekstove. Nekolicina onih koji su ih čuli kažu da su numere svadbarske, vesele i narodnjačke. Ima puno truba i stilski podsećaju na „Kalašnjikov” i „Mesečinu”.
- Srbija ima mnogo dobrih pevača. Na kastingu ćemo videti kome najbolje leže pesme - poručio je Bregović.
U specijalnim emisijama na RTS-u posvećenim izboru za pesmu „Evrovizije” gledaoci će čuti kako kandidati pevaju Bregine pesme, a 6. februara izglasaće najboljeg koji će nas predstavljati 25. maja u Norveškoj.

Нема коментара: