21. 12. 2009.

RATM: U borbi za božićni broj jedan


Na britanskim muzičkim top listama događa se ovih dana nešto neuobičajeno. Pobednik reality showa “X-Factor”, mladi Joe McElderry, nema najprodavaniji singl, a prvo mesto uzeli su mu američki rokeri Rage Against the Machine

Joe McElderry i njegov pesmuljak "Climb" (inače obrada pesme Miley Cyrus) u normalnim bi okolnostima razvaljivali božićnu top listu singlova, no Britancima se X-Factor toliko zgadio da su pokrenuli kampanju da na prvo mesto ove godine zasedne Rage Against the Machine i njihov stari hit "Killing in the Name".
RATM - Killing In The Name
Found at bee mp3 search engine

U ovom trenutku Rage vodi sa 306 hiljada prodatih singlova (sve putem interneta), dok je Joe na drugom mestu sa 297 hiljada. No reakcije na kampanju su najzabavniji deo priče. Naime, mladac je nedavno saznao za Rage Against the Machine, a nakon što je poslušao pesmu rekao je da mu je grozna. "Oni se samo deru", rekao je Joe i dodao: "To nikada ne bi prošlo u X-Factoru." Naravno da ne bi, Joe, budući da X-Factor s dobrom muzikom ima veze otprilike toliko koliko je Rage Against the Machine briga za tvoje mišljenje. Malo.

Simon Cowell, voditelj X-Factora, smatra da je cela kampanja usmerena protiv njega. Momci iz Ragea mu poručuju da nemaju ništa protiv njega i da će biti jako ponosni na njega ako njegov pulen uspe da dođe do drugog mesta božićne liste singlova.

Нема коментара: