29. 12. 2009.

Ex YU: Koncerti u novogodišnjoj noći


Donosimo vam kratak pregled tradicionalnih gradskih novogodišnjih programa u regionu...

Srećnu novu 2010. godinu Novosađanima će s velike bine na glavnom novosadskom trgu, Trgu slobode, poželeti Pekinška patka uz koje će na dočeku u organizaciji grada Novog Sada nastupiti i istarski pankeri KUD Idijoti i ženski elektro-pop bend Lollobrigida, dok će domaće boje braniti Atheist Rap, Ritam nereda i Milan Mumin.

Rok bendovi Partibrejkers, Disciplin A Kitchme i Darkwood Dub nastupiće na dočeku Nove godine u prostoru bivšeg beogradskog bioskopa Odeon. Bendovi su Beograđanima obećali "drugačiji doček Nove 2010. godine", a zanimljiva je i repriza 1. januara – na istom mestu će nastupiti KUD Idijoti, Obojeni program i Repetitor.

Bajaga će sa svojim "Instruktorima" svirati u Rijeci, gde će se na gradskom dočeku pojaviti i TBF – koji ima čak dva novogodišnja aranžmana: gosti su i na splitskoj rivi. A zvezda splitskog gradskog dočeka Nove godine je Toni Cetinski.

Zadrani imaju dve mogućnosti. Na nekoliko bina u starom gradskom jezgru posetioce će zabavljati uglavnom lokalno poznati izvođači, dok u dvorani "Krešimir Ćosić" nastupa David Morales i za ulaz treba izdvojiti 300 kn.

Jedan tamburaški sastav, jedan lokalni zabavnjački bend, besplatno kuvano vino i u ponoć valcer, vatromet i čestitke zvaničnika - koncept je osečke novogodišnje proslave na Trgu Ante Starčevića u organizaciji Grada Osijeka.

Sarajevo, takođe, ove godine nije angažovalo ni jednu megazvezdu. U glavnom gradskom programu ispred Vječne vatre nastupiće domaće muzičke snage - Uncle Sam Decidet, Rigorozni, Amel Ćurić & Band, Mustafa & Sevdi Band, Armin Šaković, Dubioza kolektiv i nekoliko DJ-eva.

Moglo bi se reći da je i Zagreb štedljiviji. Prošle godine na Trgu Bana Jelačića pevao je Oliver Dragojević, a u 2010. godinu Zagrepčani će ući s nešto manje skupim izvođačima. Program je: 20.50 - Adastra; 21.10 - Flyer; 21.30 - Vatra; 22.00 - All Stars Band (50 godina hrvatskog roka): Miro Ungar, Ervin Baučić, Branko Požgajec, Davorin Bogović; 23.00 - Đani Stipaničev, Kvartet Gubec, Label band; 00.00 - Vatromet i čestitka gradonačelnika; 00.05 - Boris Novković & band.

Gradska uprava Banja Luke svoje poverenje (i novac) poklonila je zvezdama Granda, pa će na glavnoj bini nastupiti Jelena Tomašević i Balkan express, dok će ispred Banskih dvora svirati nekoliko gradskih rock grupa.

Skoplje će imati dva maga pop scene – Olivera Dragojevića i Gibonnija, a najavljeno je da će im se kao poseban gost pridružiti i Vlatko Stefanovski.

Нема коментара: