9. 9. 2009.

Pakleni tandem: Gainsbourg & Beck

Francuska pevačica Charlotte Gainsbourg je za njen treći album pod naslovom "IRM" koji je planiran za januar 2010. godine udružila snage sa Beckom

U početku je bilo planirano da Beck isključivo producira album, ali se u toku rada na njemu on pojavio i kao kompozitor, tekstopisac, a pomogao je i u svim ostalim aspektima nastanka ovog albuma. Prethodnik albuma "IRM" pod nazivom "5:55" iz 2006. godine je takođe imao zanimljive koautore - Air, Jarvis Cockera i Neil Hannona iz grupe Divine Comedy. "5:55" je prodat u 22.000 primeraka u SAD-u. Mnogima je ova pevačica poznatija po ulozi u novom filmu Lars von Triera - Antichrist, u kome glumi uz William Dafoea, a za koji je dobila nagradu za najbolju glumicu na kanskom festivalu.

Što se tiče Becka, ovo će biti prvi veliki projekat na kojem je prisutan nakon albuma "Modern Guilt" iz 2008. godine, ako se ne računa obrada Dylanove "Leopard-Skin Pill-Box Hat". Ipak iako su izostala velika izdanja Beck je bio jako aktivan proteklog leta. Radio je na web-only izdanju iz serije albuma "Record club" gde je plan da se kompletni albumi značajnih autora obrade i izdaju kao što je već rečeno isključivo putem interneta. Sa glumcem Giovanni Ribisiem je snimio Velvet Undergroundov "The Velvet Underground & Nico". Sledeći na redu je Leonard Cohenov "Songs of Leonard Cohen" koji će raditi sa Devendra Banhartom i Andrew Stockdaleom iz MGMT i Wolfmothera. Pesma koja otvara album "Suzanne" se već može naći na internetu. Jedan od sledećih albuma iz ove serije će biti Skip Spenceov "Oar" na kome će svoj deo imati i Wilco.

Нема коментара: