9. 9. 2009.

George Michael: Ponovo u zatvoru

Popularni pevač Džordž Majkl ponovo je u centru pažnje. Ni ovoga puta, nažalost, nije u pitanju muzika. Po principu toplo-hladno, ovaj pre svega sjajni muzičar ne prestaje da iznenađuje javnost. Trebalo bi nam barem dva dana da nabrojimo sve skandale u koje je upleten. A opet, isto toliko bismo izgubili nabrajajući njegove nagrade, zasluge i doprinos muzici

Na redu su ponovo skandali. Ovaj 46-godišnji pevač nedavno je uhapšen pod sumnjom da je, vozeći prebrzo i pod uticajem droge, izazvao saobraćajni udes. Majkl je vozeći svoj džip na putu A34, u blizini Redinga, svom silinom udario u prikolicu traktora. Očevici tvrde da je vozio preko 160 kilometara na sat. Jedan motociklista koji je sve video nakon incidenta je rekao:
- Bio je to jeziv prizor. Kada sam video smrskana vozila, mislio sam da je čovek mrtav.

Na sve to vozač traktora je izjavio:
- Siguran sam da je vozio preko 160. Kada je izašao iz vozila, nije mogao da hoda i stoji uspravno.

Sve ovo podgreva sumnju da je Džordž zaista bio pod uticajima droge, što mu ne bi bilo prvi put. Eto, tek nedavno mu je istekla dvogodišnja kazna zabrane vožnje, koja mu je izrečena 2007. zbog iste stvari. U zvaničnom saopštenju za javnost pevač je potvrdio da se incident dogodio, ali je naveo da je bio "savršeno trezan".

Portparol policije takođe je dao zvaničnu izjavu, koja kaže:
- Vozač land rovera, muškarac star 46 godina, uhapšen je nakon sudara na licu mesta i odveden u najbližu stanicu milicije, kako bi dao izjavu. Kasnije je pušten bez podizanja optužnice.

To kasnije, kako se navodi, zapravo je tek nakon pet sati provedenih u stanici. Da li mu je toliko trebalo da se povrati, ili je izjava koju je davao bila poduža, saznaćemo vrlo brzo.

Podsećamo, u februaru 2006. Majkl je uhapšen zbog korišćenja droge, pošto je zaspao za volanom u toku vožnje. Samo dva meseca kasnije oštetio je u sudaru tri parkirana vozila u Londonu, udarivši u njih nakon što je ponovo zaspao za volanom slušajući svoj iPod. Iste godine uhapšen je nakon što ga je policija pronašla kako se tetura po svojim kolima, nesposobnog za bilo šta a kamoli za vožnju. Pevač se kasnije izvinio svojim fanovima i obećao da će se dovesti u red. U celoj ovoj priči ja zaista ne vidim nikakav red. Ostaje pitanje, ima li svemu tome kraja?

Нема коментара: