7. 9. 2009.

The Beatles: Kompletno remasterizovane "bube" od srede


U sredu će biti objavljen novi digitalno usavršeni kompilacijski album svih pesama koje su Beatlesi ikada objavili - "The Beatles Remasters"

Grupa tonskih inženjera u studiju Abby Road je nakon četiri godine rada završila posao remasteringa pesama Beatlesa.
Iako su sve pesme Beatlesa dostupne na CD-ovima još od 1987, procenjeno je da one danas zvuče tako da im je glancanje bilo neophodno.

Neslužbeno službeni istoričar Beatlesa Bruce Spizer je za Glas Amerike rekao da je vremenska distanca omogućila da tehnologija napravi pravo čudo od snimaka koji su postali klasika.
- Ono što je novo je da su kvalitet i miksovanje u digitalnoj tehnici 1987. bili u povoju i tonski inženjeri nisu znali kako da istaknu toplinu analognih snimaka. Albumi su sada remiksovani uz pomoć najsavremenije tehnologije i zvuče znatno bolje nego svi snimci Beatlesa na kompakt diskovima u poslednje 22 godine, kazao je on

Spizer je dodao i da će ljudi, kada budu čuli remiksovane snimke, imati osećaj kao da prvi put slušaju Beatlese.
Stereo komplet sadrži 12 originalnih albuma objavljenih u Britaniji, zajedno sa izdanjima "Magical Mystery Tour" i "Past Masters", a jedno vreme će se prodavati sa kratkim dokumentarnim filmom o snimanju tih albuma.

Mono komplet sadrži svih 10 pesama koje su Beatlesi originalno snimili u mono tehnici, zajedno sa diskom zvanim "Mono masters".

Нема коментара: