14. 7. 2009.

Rambo Amadeus: Spot za „Urbano, samo urbano”


Rambo Amadeus je snimio spot za pesmu „Urbano, samo urbano” sa aktuelnog albuma „Hipišizik metafizik” koji se od danas može videti na njegovom sajtu www.ramboamadeus.com i na „Jutjubu”. Interesantno je da će ovaj video klip, prema rečima reditelja Miloša Jovanovića, svoju premijeru imati na internetu, a tek kasnije na TV-u


- Rambo smatra da je internet daleko demokratičniji medij od televizije jer nema glavnog urednika, pa svako može da bira sadržaj koji će gledati i slušati - kaže reditelj i dodaje da je poruka ovog spota davnašnji zaključak druga Tita da nema razlike između sela i grada.
- Nema razlike jer su seljaci došli u grad - kaže Rambo i objašnjava: - To nije problem, ali jeste problem što svoju kulturu pokušavaju da implementiraju u grad. Kada kažem „seljaci”, ne mislim na poljoprivredne proizvođače, već mislim na ljude koji imaju nekritički odnos prema sebi u društvu. Moj zadatak, kao autora popularne muzike, utoliko je teži jer cilj nije puka zabava već to da ukažem na anomalije ovog mladog društva koje se formira nakon propasti socijalističkih vrednosti u trenutku dok se druge još nisu uspostavile - ističe Amadeus.
U spotu je reč o malom provincijskom čoveku kome je krenuo biznis i koji se prilagođava urbanim navikama. Sniman je u Kolašinu, u seoskoj kući porodice Bakić i u spa-centru luksuznog hotela „Bianca”.
Scene u kojima Rambo sedi u seoskoj kući, pije „zidarsko pivo” i gleda taj „urbani svet” na televizoru ukrašenom, naravno, štrikanim miljeom, smenjuju one iz teretane i spa-centra. „Pivo pijem samo uvozno, da bi’ bolju mačku upozn’o”, peva junak spota. Vidi se da je „ušao u lovu”, pa to i demonstrira tako što obučen u mantil sašiven od kopije leopardovog krzna na traci za trčanje pije espreso. Bez odela na kom bi mu i Del Boj pozavideo ne ulazi ni u đakuzi. Sve u stilu stiha: „Frizurica sređena, pomorandža ceđena” .

Kupio još jednog „fiću” u Herceg Novom
Za vreme snimanja spota „Urbano, samo urbano”, Rambo je vozio žutog „fiću” svog druga Slobe iz Herceg Novog. Ali nakon završenog posla nije mogao da se odvoji od tog četvorotočkaša, pa ga je na kraju kupio. Samo mesec dana nakon toga, prolazio je Novim Sadom i ugledao „fiću” (takođe žutog) na kojem je pisalo da je na prodaju. U trenutku je, kako je to posle objasnio prijateljima, kod njega proradio predatorski refleks za „fiće”! Odmah se javio vlasniku i kupio auto za koji kaže da je „k’o čaša”. Tako sada Rambo vozi jednog „fiću” kada je u Crnoj Gori, a drugog u Srbiji. Ove ljute mašine (‘77. i ‘79. godište) skupa imaju 62 godine, a pošto je trenutno na turneji po Hrvatskoj nije isključeno da će i tamo pazariti jednog.

Нема коментара: