14. 7. 2009.

The Beatles: Joko Ono upropastila ponovno okupljanje 1974.

Džon Lenon i Pol Mekartni planirali su 1974. godine da ponovo oforme Bitlse, ali je ovaj plan upropastila Joko Ono, preneo je "Dejli Mejl"

Piter Ejms Karlin u knjizi "Pol Mekartni: Život" navodi da je Mekartniju nedostajao rad sa Lenonom i da je pokušao da dovede do ponovnog okupljanja benda. Karlin tvrdi da se Mekartni jedne noći pre 35 godina iznenada pojavio u studiju u Kaliforniji kad je Lenon snimao album. Njih dvojica su potom svirali do ranog jutra sa Stivijem Vonderom, koji je takođe bio tamo, ističe se u knjizi. Toliko su dobro svirali da je Lenon pozvao Mekartnija (67) i njegovu prvu ženu Lindu na večeru u svoju kuću u Malibuu, kojoj je prisustvovala i njegova asistentkinja i devojka Mej Peng, s kojom se pokojni muzičar viđao nakon razlaza sa Joko Ono.

Peng je rekla Karlinu da je čula da Lenon priča o "ponovnom okupljanju momaka" na koncertu u jesen 1974. Međutim, te večeri Mekartni je pomenuo Lenonu da je video Joko Ono i da je ona željna da ga vidi. Nakon toga su svi planovi o povratničkom koncertu otkazani.
U javnosti se uglavnom smatra da je Joko Ono kriva za raspad Bitlsa 1970. Ona i Lenon počeli su da žive odvojeno nakon toga. Lenon je tih 18 hedonističkih meseci koje je proveo sam nazvao svojim "izgubljenim vikendom".
Prošle godine Mekartni je otkrio da je hteo da ponovo svira sa Ringom Starom, bivšim članom Bitlsa, ali da je bilo veoma teško uskladiti njihove radne rasporede.
Preživeli članovi Bitlsa poslednji put su radili zajedno 1994. godine, kada su sredili i objavili kućne Lenonove snimke.

Нема коментара: