14. 7. 2009.

Operacije Trijumf: Studenti traže raskid

Studenti „Operacije Trijumf" u sukobu sa „Emoušnom". Sonja, Danijel i Sajko žele da angažuju advokate i pokušaće da sudski raskinu ugovore

Pola godine nakon glamuroznog završetka „Operacije Trijumf" pojedini studenti ove akademije odlučili su da dignu glas protiv produkcijske kuće „Emoušn" i raskinu višegodišnje ugovore. Među najnezadovoljnijima nalaze se Nikola Sarić Sajko, Sonja Bakić i Danijel Pavlović, a kako saznaje Press, jednako ogorčeni zbog svog statusa su i Aleksandar Belov i Milica Majstorović.


- Sonja, Danijel i Sajko već su konsultovali jednog beogradskog advokata i žele da raskinu petogodišnje ugovore koje imaju sa „Emoušnom" - kaže izvor Pressa, jedan od studenata, i dodaje: - Iako ga je „Emoušn" proslavio, istu stvar već dugo planira i Aleksandar Belov, koji je u Makedoniji od nacionalne ikone za šest meseci postao gotovo zaboravljen.

Nezadovoljna je i Milica Majstorović, posebno zato što su je na nastupima više puta terali da peva narodnjake, ali i zbog toga što roditelji moraju da joj plaćaju stan u Beogradu. Studenti smatraju da zarađuju dosta manje od onog što su očekivali, a izuzimajući mezimicu „Emoušna" Anu Bebić i Tončijevog ličnog pevača Igora Cukrova, ostali su mane-više tretirani kao trećeligaši.

„Emoušn": Svako od njih ima pravo na advokata

Marinela Kvapil, PR menadžer „Emošuna", za Press kaže da njihovim pulenima nije zabranjeno da se konsultuju sa advokatima.
- Svako ima pravo da se konsultuje i unajmi advokata. Nemamo ništa protiv toga - kratko je poručila Kvapilova, ne želeći da komentariše priče o nezadovoljstvu pojedinih studenata.

Nedavno im je zbog opšte krize bila ukinuta i mesečna plata od 300 evra, njihovi nastupi vrede tek 50-ak evra, a umesto obećanih svetskih karijera dobili su grčevitu borbu za preživljavanje - zaključuje naš sagovornik.

U izjavi za Press Nikola Sarić je potvrdio da se oko rešavanja svog daljeg statusa već konsultovao sa advokatom.

- Razgovarao sam sa svojim pravnim zastupnikom jer želim da na miran način rešim pitanje dalje karijere. Nisam zadovoljan svojim tretmanom i to sam rekao ljudima u „Emoušnu". Od medijske pompe i autograma ne mogu da živim - rekao je Sajko za Press.
„Leteći start" za 50 evra!

Izvor Pressa otkriva zašto Danijel i Ana nisu nastavili da vode emisiju „Leteći start". - Nakon što su se tokom maja oprobali kao gosti voditelji „Letećeg starta", Ani Bebić i Danijelu Pavloviću ponuđeno je da za 50 evra po emisiji (200 evra mesečno) budu stalni voditeljski par. Ana je ponudu odbila uz obrazloženje da nije došla u Beograd da bi postala voditeljka. Iako uživa u statusu javne ličnosti, čak je i Danijelu bilo ispod časti da za tu platu radi voditeljski posao - kaže izvor Pressa. (R. J.)

Нема коментара: