13. 7. 2009.

Bajaga: Na velikoj eks-Ju turneji

Bajaga i Instruktori na jesen kreću na turneju povodom 25 godina rada benda. U okviru turneje održaće nekoliko velikih koncerata u gradovima bivše Jugoslavije, među kojima su, u još neutvrđenim terminima, planirani Beograd i Zagreb, dok je izvestan 28. novembar u dvorani „Tivoli“ u Ljubljani

Često sviramo u Sloveniji i Ljubljani, ali sada smo na turneji povodom 25 godina od izlaska albuma „Pozitivna geografija“ i svaki koncert ima posebnu draž. Svaka svirka ima taj neki element slavljeničkog, i ne sumnjam da će tako biti i ovaj put u „Tivoliju“ – kaže Momčilo Bajagić.
Bajaga i Instruktori se vraćaju u dvoranu „Tivoli“ koja ima posebno značenje u njihovoj karijeri, pošto je upravo ovde početkom 1994. godine održan istorijski koncert benda, povratnički pred publiku u Sloveniji od izbijanja ratova na prostoru bivše Jugoslavije. Pretprodaja ulaznica za koncert u „Tivoliju“ počinje danas u Sloveniji po ceni od 25 evra, i to za prvih 500, a nakon toga koštaće 29 evra.
Na turneji povodom četvrt veka od debi albuma „Pozitivna geografija“, Bajagi i Instruktorima za sada predstoje i nastupi večeras u Novom Gradu, 29. avgusta u Bojčinskoj šumi (Surčin) i 12. decembra u Celju.

1 коментар:

anci је рекао...

baki kada je u planu novi sad