22. 7. 2009.

Atheist Rap: Od Exita, preko Lastova do novog albuma

Trenutno najpopularniji srpski pank rok bend Atheist Rap nastavlja svoju intenzivnu koncertnu aktivnost. Početkom aprila krenuli su na šestomesečnu jubilarnu turneju koja obuhvata nastupe u 30-ak gradova u regionu. Centralni rođendanski koncert je održan 06.juna u Novom Sadu kada su ateisti uz njihove goste KUD Idijote, Superhikse, Gužvu u 16-ercu, Lude Krawe, Novembar i specijalnog gosta Roba Stjuarta (alias Nik Slotera) obeležili jubilej pred svojim sugrađanima

Pored ovog nastupa svakako treba izdvojiti njihov koncert kojim su zatvorili program na Fusion stageu ovogodišnjeg Exita. Iako je njihov nastup počeo praktično u ponedeljak u 4h, bio je to jedan od najposećenijih nastupa domaćih izvođača na ovogodišnjem izdanju Exitu.

Ateisti će u četvrtak (23.07) uveče nastupiti u bašti Doma omladine u Somboru a potom će biti hedlajneri festivala u vojvođanskim mestima Ruskom Krsturu (www.vodovafest.org ) 24.07. i Kulpinu (www.myspace.com/kulpinfest) 25.07, da bi se zatim otisnuli na najudaljenije hrvatsko naseljeno ostrvo Lastovo gde će nastupati na tamošnjem festivalu “Otok glazbe” (www.lastovo.org ) 30.07. Publika koja se odvaži na petočasovnu vožnju trajektom od Splita do Lastova imaće priliku da sem nastupa Raduleta, dr Popa i ekipe proprati i nastupe drugih učesnika festivala: Elementala, Zdenka Kovačiček Quarteta, Rambo Amadeusa i drugih.
Krajem avgusta (22.08) Atheist Rap će svirati u Varaždinu a vikend kasnije će biti glavne zvezde festivala FUZIJA FEST u slavonskom mestu Valpovu koji će se održati u tamošnjem baroknom dvorcu Norman Prandau.
11.09. Novosađani će učestvovati na gradskoj fešti u istarskom gradu tartufa Buzetu. Dan kasnije ateisti će gostovati legendarnom engleskom pank bendu Cock Sparrer na njihovom beogradskom koncertu u velikoj sali SKC-a.

Za sada poslednji potvrdjeni nastup na turneji je zakazan za 17.10. u zagrebačkoj dvorani Pauk. Kako su bukiranja nastupa za festivale u regionu u punom jeku, ovo svakako nije konačan spisak predstojećih nastupa na turneji.

Krajem godine će izaći novi studijski album pod nazivom “Priče matorih pokvarenjaka” a ateisti planiraju da predstojeću zimu provedu u klupskim promocijama novog albuma.

Нема коментара: