20. 7. 2009.

Nektar Demofest 09: Asian Dub Foundation u Banjaluci

Publici Nektar Demofesta će se nakon proglašenja pobednika festivala, 26.07., predstaviti poznati englesko indijski bend Asian Dub Foundation

Bend je nastao 1993. godine kao plod dokumentarnog filma "Identical Beat", snimanog u Londonu na lokaciji Community Music House sa svrhom da pokaže azijskoj deci imigranata osnove muzike i muzičke tehnologije. Dvoje voditelja filma, Aniruddha Das i John Pandit, već tada poznat i kao uspešan DJ, zajedno sa učenikom, 14-godišnjim bengalskim reperom Deederom Zamanom osnovali su sastav koji su nazvali Asian Dub Foundation. Iza sebe imaju 10 albuma i trenutno su u fazi promocije poslednjeg, jedanaestog, pod nazivom „Punkara“ koji je već pokupio veliki broj pozitivnih kritika.

Svojom nenadmašivom energijom plene pažnju publike širom sveta dokazujući još jednom da muzika ne poznaje granice. Uz poznate hitove poput „Fortress Europe“, „1000 mirrors“ i „Rebel warrior“ Asian Dub Foundation će atmosferu na Kastelu dovesti do usijanja.

Kao predgrupa poznatom englesko indijskom sastavu nastupiće travnički bend, KillingJazzHardCoreBaby, pobednik prošlogodišnjeg Nektar Demofesta koji će ujedno promovisati i svoj novi album „Track one“.

Program na Kastelu počinje u 20:30h. Ulaz je beslatan a broj mjesta na Kastelu ograničen.

www.nektardemofest.org

1 коментар:

IgorPetrovic је рекао...

Fotke sa koncerta
http://igor5rovic.wordpress.com/2009/07/28/nektar-demofest-asian-dub-foundation/