13. 6. 2009.

Nikad Dosta: Nove srpske scene

Peto izdanje u ediciji Nova srpska scena, debi grupe Nikad Dosta Zaklon, otklon, svima poklon, biće u prodaji od utorka, 16. juna
PopBoks

Prvih sedam dana album će se ekskluzivno prodavati u beogradskom B92 Shopu (Makedonska 22), a nakon toga će biti dostupan i u drugim prodavnicama.
Grupa Nikad Dosta nastala je 1996. u Beogradu; ranije je snimila živi album u KST-u (98) i demo CD sa 11 pesama (2005), koji je besplatno deljen na koncertima grupe.

Kao uticaji na Nikad Dosta navode se Sonic Youth, Pixies, Keziah Jones, Blues Explosion, Beastie Boys, Last Poets, PJ Harvey, Bob Marley, Stray Cats...
Zaklon, otklon, svima poklon snimljen je u februaru prošle godine u studiju Spider, u produkciji Vladimira Tegeltije, a konačno ga je uobličio Boris Mladenović, koji se početkom ove godine u studiju Digimedija pobrinuo za mastering .
Nikad Dosta čine Dejan Sekulić (gitara, vokal), Dejan Lazarević (bas gitara, vokal, bubnjevi, perkusije), Dragan Manić (bubnjevi), Jelena Popović (akustična gitara, prateći vokal) i Aleksandar Stojičić (gitara, vokal).
Na albumu svira i perkusionista Ljubiša Mladenović, koji se može smatrati važnim pridruženim članom grupe, a na koncertima s njima svira i violinistkinja Aleksandra Vilotić (violina).

Na albumu gostuju i Srđan Stojanović (Dž Dž, Činč, Horkestar) i trubač Nemanja Banović.

Zaklon, otklon, svima poklon:
1. Šorom šajke
2. Brzi Gonzales
3. Nikad Dosta
4. Higijena duha
5. Obmana
6. Beli vrag
7. Prvo putovanje
8. Sad ili Nikad Dosta
9. Ćale
10. Vidikovac
11. Zlokotlokrp
12. Predivna
13. Poslednje putovanje
14. Carinik
Bend opisuje svoju muziku kao rokenrol sa primesama jazza i world musica.

Нема коментара: