15. 6. 2009.

Dinkić: Svirao s Kikijem Lesendrićem u Rijeci

Ovo okupljene grupe Fit na gradskoj rivi u Rijeci privikao je više od dve hiljade gledalaca. Publika je bila prijatno iznenađena kada je shvatila da je gitarista Kikijevog benda - srpski ministar Mlađan Dinkić. Bila je to ujedno i koncertna promocija albuma „Mesec na vratima” Kikija Lesendrića, na kojem je kompozitor većine pesama ministar ekonomije i regionalnog razvoja

- Bilo je to zaista fantastično veče u Rijeci, prelepa letnja noć, iza bine more i parkirani brodovi, ispred nas oduševljena publika - nadahnuto priča Dinkić i ističe da je sviranje na moru posebno inspirativno za njega.

- Svirao sam ceo koncert, svih sat i dvadeset minuta. Za solaže u pesmama „Te noći smo se potukli zbog nje” i „Kako si lepa” dobio sam veliki aplauz. Najveći deo repertoara koji smo izveli bio je iz perioda kada je Kiki svirao sa Pilotima. Publika je sjajno reagovala na stare hitove, posebno su se oduševili sa pesmom „Kolačići”, koju je davno pevala njihova sugrađanka Marina Perazić. Ona je sedela u obližnjem kafiću i slušala koncert. Kada je čula da izvodimo „Kolačiće”, došla je u bekstejdž. Kada smo završili koncert, publika nas je pozvala na bis i tada nam se neplanirano na bini pridružila Marina. Otpevala je „Kolačiće” i dobila ovacije - priča Dinkić.
On kaže da niko nije znao da će svirati sa Kikijem. Bila je to dobro čuvana tajna.
- Čuo sam nekoliko pozitivnih komentara iz publike pred koncert. Mladi par je bio oduševljen činjenicom da im svira jedan ministar iz srpske vlade i rekli su da bi bili srećni kada bi neko iz hrvatske vlade zasvirao na nekom koncertu u Srbiji. Većina ljudi nije imala pojma ko sam ja, mislili su da sam prosto običan gitarista benda. Posle koncerta mnogi obožavaoci su želeli da se slikaju sa Kikijem, Marinom i sa mnom. Sve u svemu, bilo je to jedno lepo veče u Rijeci - zaključuje Dinkić.
Posle koncerta u Rijeci Kiki Lesendrić sa bendom će zajedno s sa riječkom grupom Fit svirati u nekoliko gradova u Srbiji. Zasad su za jun planirani Niš i Zrenjanin. Ukoliko mu obaveze dozvole, i na tim koncertima će mu se pridružiti Mlađan Dinkić.

Нема коментара: