13. 6. 2009.

Depeche Mode: Otkazali koncert u Beogradu

Na žalost desetina hiljada fanova koji su nestrpljivo očekivali njihov nastup, bend Depeche Mode je juče definitivno otkazao koncert u Beogradu! Osim koncerta na Ušću, koji je prvobitno odložen zbog bolesti pevača Dejva Gahana, britanska grupa je otkazala i nastupe u još sedam evropskih gradova

- Depeche Mode, nažalost, neće biti u mogućnosti da održe osam otkazanih nastupa na otvorenom zbog problema sa rasporedom turneje. Iako su bend i organizatori uložili maksimalan napor, nove termine za ove nastupe nije bilo moguće zakazati. Depeche Mode se izvinjavaju svojim fanovima za svaku neugodnost koju su im prouzrokovali i zahvaljuju se za podršku i strpljenje. Četiri nastupa koji su planirani u zatvorenim prostorima (u Zagrebu, Londonu i dva u Diseldorfu) biće zakazani ponovo, a tačni datumi se još čekaju, navodi se u saopštenju menadžmenta engleske grupe.

Po rečima ljudi iz udruženja „State of Exit”, koji su zajedno sa kompanijama „Carlsberg” i „Live Nation” trebalo 20. maja da organizuju koncert na Ušću, kupci ulaznica na sajtu www.exitfest.org mogu da preuzmu uputstvo za vraćanje novca. „Razloga za brigu nema jer će novac biti vraćen u najkraćem mogućem vremenskom roku. S obzirom na to da je vraćanje novca veliki posao, molimo sve kupce za maksimalno strpljenje. Kupci ulaznica koji imaju samo vaučer ne treba da brinu jer bez obzira na to što ih nisu preuzeli, ulaznice su platili i imaće isti status kao i oni koji imaju ulaznice”, kažu u udruženju „State of Exit”.
Na naše pitanje zašto novi datum koncerta nije zakazan eventualno za narednu godinu, Sagor Mešković, portparol „Egzita”, odgovara:
- Prosto, u ovom trenutku nismo u mogućnosti da tačno predvidimo kada će se opet ukazati odgovarajuća prilika da Depeche Mode dođu u Beograd.
Otkazani koncerti
Atina - 12. maj
Istanbul - 14. maj
Bukurešt - 16. maj
Sofija - 18. maj
Beograd - 20. maj
Varšava - 23. maj
Riga - 25. maj
Viljnus - 27. maj

Нема коментара: