7. 2. 2009.

Wikluh vs. RTS: Mafija, malverzacije, protekcija


Đorđe Miljenović se naljutio na organizatore Beovizije, nakon što je jedna njegova ponuđena kompozicija ušla u program ove manifestacije dok je druga ostavljena u rezervi, optužujući ih za malverzacije i protekciju
PopBoks

- U stalnom sam kontaktu sa autorima i muzičarima i zbog toga znam da se dešavaju neke neregularnosti, rekao je Miljenović a.k.a. Wikluh Sky za Politiku.
- Svi su pričali da ove godine neće biti malverzacija i protekcije, već da će festival služiti za proboj novih autora. A od samog starta cela priča smrdi.

Miljenović tvrdi da su neke pesme predate nakon isteka konkursa, dok se neke tek snimaju.
- Ne bih da diskreditujem izvođače i kažem o kome je reč, jer je problem u tome ko stoji iza njih. Ništa se nije promenilo, mafija i dalje igra svoju igranku. Stari autori (Tucaković, Kobac i Kon…) sa svojim pesmama, koje su loše, i dalje se guraju, kaže Miljenović.

Portparol RTS-a i Beovizije Duška Vučinić-Lučić tvdi da nije bilo neregularnosti.
- Odgovorno tvrdim da je ispoštovan pravilnik našeg konkursa do poslednje tačke. Selekciona komisija je vrlo stručno odabrala 20 kompozicija koje će se naći na polufinalnoj večeri takmičenja i četiri rezerve, ukoliko dođe do nepredviđenih okolnosti. Što se tiče pritužbi, ukoliko postoji neki problem, trebalo je direktno obratiti se RTS-u, a ne putem medija kompromitovati festival sa izuzetnim renomeom, koji je priznat u Evropi, kaže ona.

Нема коментара: